Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pri Moskve havaroval vojenský vrtuľník: Prevážal náklad za 20 miliónov eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Ťažké zranenia utrpela dvojčlenná posádka ruského bojového vrtuľníka typu Ka-52 Alligator, ktorý sa dnes zrútil do zalesnenej oblasti v bezprostrednej blízkosti jedného z moskovských sídlisk a krátko po dopade začal horieť.

 Podľa zdrojov agentúry RIA Novosti sa mimovoľne aktivoval katapultovací systém vrtuľníka. Stroj sa následne zrútil v štvrti Vychino-Žulebino na juhovýchode Moskvy. Podľa ministerstva pre mimoriadne situácie vrtuľník po páde začal horieť a plamene sa rozšírili na ploche 20 štvorcových metrov. Armádny stroj havaroval počas cvičného letu. Na jeho palube sa nachádzali prístroje určené na nešpecifikovaný výskum v hodnote v prepočte 20 miliónov eur, píše agentúra DPA.

 RIA Novosti pripomenula, že tento typ vrtuľníka sa zrútil aj v marci 2012 počas cvičného letu pri meste Toržok v Tverskej oblasti. Dvaja členovia posádky vtedy zahynuli.  V júni 1998 sa zrútil počas leteckej prehliadky jednomiestny vrtuľník Ka-50, z ktorého je odvodený dvojmiestny typ Ka-52. Pri nehode zahynul veliteľ základne Toržok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu