Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Spoznali ste svoje auto? Slovensko-taliansky gang recykloval luxusné tátoše!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: udinetoday.it)

RÍM - Rozsiahla akcia talianskej polície priniesla svoje ovocie v podobe odhalenia gangu, ktorý sa špecializoval na "recykláciu" luxusných vozidiel. Podľa tamojších médií boli v prípade zainteresovaní aj Slováci.

Akcia s názvom "Gipsy Beach Clone" bola rozbehnutá na začiatku septembra 2012 a trvala približne šesť mesiacov. Za ten čas prišli vyšetrovatelia na kobylku zločineckému gangu zloženému z Talianov, Slovákov či Slovincov, ktorý sa zameriaval na podvody, pranie špinavých peňazí a krádeže luxusných áut, ktoré potom predával v rôznych krajinách, aj v Taliansku, a to najmä v oblastiach Treviso a Lignano Sabbiadoro.

Pri akcii zhabali vozidlá v cene 630-tisíc eur a troch ľudí zatkli priamo pri čine, celkovo bolo odovzdaných úradom 31 osôb. Gang svoju trestnú činnosť páchal v Taliansku, na Slovensku, v Slovinsku, Rakúsku aj Nemecku.

Luxusné autá recyklovali tak, že sa pohrali s číslom podvozku a pomocou falošných dokladov ich zaregistrovali. Pri tejto operácii im niekedy pomáhala aj talianska agentúra.

Pred súd sa napokon postavili štyria členova gangu, a to Z.P. (37), D.M. (36), Z.M. (52) a T.P. (43). Polícia zatkla aj 42-ročného M.S., majiteľa podniku v Arenile, ktorého obvinili z prania špinavých peňazí. Pristihli ho pri šoférovaní vozidla, ktorého bolo podvodne registrované v Taliansku. Pri sebe mal falošné doklady ukradnuté na Slovensku.

Spoznali ste svoje auto?
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: udinetoday.it)

Spoznali ste svoje auto?
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: udinetoday.it)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu