Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Rakúsku odsúdili 12 justičných zamestnancov: Nezákonne predávali údaje

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - S podmienečnými trestami od šiestich mesiacov do dvoch rokov na skúšobné obdobie troch rokov vyviazli dnes z procesu vo Viedni dvanásti obžalovaní justiční zamestnanci z Dolného a Horného Rakúska, Štajerska, Tirolska a Vorarlberska.

Súd ich uznal vinnými, že v rokoch 2002-2010 poskytli exekučné údaje o takmer 40.000 právnických a 92.000 fyzických osobách za úplatok v celkovej výške asi 300.000 eur.

Rozsudky zatiaľ nie sú právoplatné, informovala agentúra APA. Všetci obžalovaní totiž využili svoje právo a možnosť vziať si tri dni na zváženie ďalšieho postupu.

Kým časť obžalovaných prejavila v súdnej sieni ľútosť nad svojím konaním, zvyšok takmer vôbec nedal najavo, že by si uvedomoval nezákonnosť svojho konania.

Obhajoba žiadala aj v záverečnom vystúpení oslobodenie obžalovaných, respektíve čo najmiernejšie tresty. Prokuratúra však upozorňovala na osobitnú nebezpečnosť takéhoto postupu a na absenciu uvedomenia si pochybenia u viacerých obžalovaných.

stý viedenský podnikateľ, ktorý "kupoval" spomínané údaje pre potreby svojej kancelárie a pôvodne figuroval takisto medzi obžalovanými, je v súčasnosti po viacerých pokusoch o samovraždu hospitalizovaný na klinike v rakúskej metropole. Proces s týmto 68-ročným mužom sa preto uskutoční osobitne v neskoršom termíne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu