Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Zomrel Hans Riegel (†90), spoluzakladateľ spoločnosti Haribo

Hans Riegel
Hans Riegel (Zdroj: SITA)

BONN – Vo veku 90 rokov zomrel dnes Hans Riegel, spoluzakladateľ a spolumajiteľ spoločnosti Haribo, vyrábajúcej jedny z najznámejších sladkostí v Európe - Gummibärchen, teda gumené medvedíky. Informovala o tom agentúra DPA.

 Spoločnosť Haribo uviedla, že Riegel zomrel v Bonne na zlyhanie srdca, keď sa zotavoval po operácii nezhubného nádoru na mozgu, ktorú podstúpil vlani. Haribo vyrába klasické gumené cukríky a iné sladkosti, ktoré poznajú deti na celom svete. Bratia Hans a Paul Riegelovci medzičasom svetoznámu firmu začali budovať po druhej svetovej vojne z obchodu s cukríkmi, ktorý v roku 1920 založil v Bonne ich otec. 

Paul, ktorý zomrel v roku 2009, mal na starosti výrobu, Hans zabezpečoval marketing a reklamu. Názov Haribo je zložený zo začiatočných slabík slov Hans Riegel Bonn. Po Hansovej smrti prevezmú vedenie spoločnosti jeho dvaja synovci. Finanční analytici odhadujú, že ročný obrat spoločnosti Haribo, ktorá prevádzkuje 15 výrobných podnikov vo viacerých európskych krajinách, je približne dve miliardy eur.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu