Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Stále viac obyvateľov New Yorku prenajíma byty a izby turistom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Turisti v americkom meste New York sa počas svojej návštevy čoraz častejšie stávajú hosťami u neznámych ľudí, než aby platili ubytovanie v drahých hoteloch. Napísala to dnes agentúra AP.

Tisíce obyvateľov mesta využívajú webové stránky, ako je napríklad airbnb.com, so zoznamom bytov či izieb na prenájom, v ktorých noc stojí okolo 35 dolárov. Úrady tvrdia, že tieto prenájmy sú často ilegálne a podkopávajú hoteliersky priemysel v meste. Prenajímatelia sa navyše vyhýbajú plateniu daní, píše AP.

Najvyšší newyorský prokurátor požaduje, aby stránka airbnb.com poskytla zoznam obyvateľov mesta, ktorí prenajímajú priestory turistom. Vyšetruje, či sa dopúšťajú porušenia štátneho zákona, podľa ktorého nesmú prenajímať priestory na menej než 30 dní, ak obyvatelia nie sú prítomní. Stránka airbnb.com ale vyhlásila, že inzerenti sú sami zodpovední za dodržiavanie zákonov.

Samotní prenajímatelia tvrdia, že svojou činnosťou pomáhajú mestu a jeho návštevníkom. New York je najdrahšie mesto v Spojených štátoch, pripomína AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu