Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragédia vo Fínsku: Tínedžer pobodal v škole tri dievčatá a domovníka

Tri dievčatá a domovníka pobodal v škole 16-ročný študent Zobraziť galériu (2)
Tri dievčatá a domovníka pobodal v škole 16-ročný študent (Zdroj: SITA)

HELSINKI - Šestnásťročný Fín, ktorý sa skoršie v roku vyhrážal streľbou vo svojej škole v meste Oulu, dnes v tejto škole pobodal tri spolužiačky vo veku 15-20 rokov a mladého domovníka školy, dvadsiatnika. S odvolaním sa na políciu to oznámila verejnoprávna televízna stanica YLE.

Všetci štyria zranení z odbornej školy v severnom Fínsku utrpeli vážne zranenia a boli hospitalizovaní, nie sú však v ohrození života, uviedla televízia.

Motív jeho činu nie je známy, mladík bol vo februári vypočúvaný pre vyhrážanie sa na internete, citovala políciu agentúra DPA.

Zástupca policajného šéfa Arto Karnaranta povedal, že páchateľa zatkli v Oulu, 600 kilometrov na sever od Helsínk, a k činu sa priznal, motív však neprezradil.

Karnaranta povedal médiám, že polícia nedostala pred útokom žiadne varovanie, mladík sa však škole vyhrážal vo februári. Na hernej stránke internetu vyjadril vtedy myšlienku, že ak by mal zbraň, začal by v škole strieľať... a "zabil by celú školu". Polícia uňho vtedy nenašla žiadne zbrane a dospela k záveru, že to nemyslel vážne.

V minulosti zažilo Fínsko dva smrtiace útoky v školách, v oboch prípadoch útočník strieľal. V roku 2008 zastrelil v západnom Fínsku kuchársky učeň deväť spolužiakov a učiteľa a následne seba. V roku 2007 zastrelil 18-ročný študent šesť spolužiakov, zdravotnú sestru a riaditeľa strednej školy na juhu Fínska, uviedla AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu