Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na strednú Európu sa zo Sibíri valí pohroma: Už zajtra mráz a sneh!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: guardian.co.uk)

PRAHA - Nemeckí meterológovia varujú pred vlnou chladu a mrazu, ktorá sa valí na strednú Európu zo severnej Sibíri. Prudká zmena počasia by mala nastať už v noci na piatok, kedy spadnú teploty pod nulu a zajtra bude na mnohých miestach Európy snežiť.

"Tohtoročná zima bude veľmi chladná a to, čo sa teraz valí do strednej Európy, je jej predzvesť," tvrdí Dominik Jung. Meteorológovia v južnom Nemecku a Rakúsku očakávajú sneženie, a to v nadmorskej výške už 700 metrov. Na ostatných miestach strednej Európy sa môže objaviť dážď so snehom. Odborníci preto varovali vodičov pred hrozbou tvorby poľadovice.

Na Slovensko mráz nedorazí, aspoň nie v najbližších dňoch. Práve naopak, má sa otepliť na 18 až 22 stupňov a mrholenie sa vyskytne len ojedinele. Zvláštnosťou je, že mimoriadny chlad, ktorý však bude len prechodný, sa vyhne aj severovýchodnej Európe, informoval portál mediafax.nova.cz.

V susednom Česku sa má zmena počasia prejaviť dnes a v piatok výdatným dažďom. V Krušných horách a na Šumave bude snežiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu