Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Opitá žena šoférovala auto s dojčaťom: Nafúkala viac ako 4 promile!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRNO - Nielen so svojím životom, ale aj so životom svojho dieťaťa hazardovala 39-ročná žena, ktorú policajti v moravskej metropole Brno zastavili vo chvíľach, keď riadila auto s vyše štyrmi promile alkoholu v krvi a viezla v ňom i svojho niekoľkomesačného potomka.

Informoval o tom v stredu český spravodajský portál Novinky.cz, ktorý sa odvolával na policajného hovorcu Pavla Švába.

Policajti z oddelenia hliadkovej služby vyrazili na základe telefonátu pátrať po vozidle, ktorého vodička ohrozila na križovatke iné vozidlo a očividne bola pri šoférovaní indisponovaná. Keď ju policajti vyzvali na dychovú skúšku, bolo im jasné, že pred jazdou pila alkohol. 

Vodička najprv odmietla s hliadkou spolupracovať, ale nakoniec do prístroja dýchla. "Policajti neverili vlastným očiam, keď sa na prístroji rozsvietila hodnota 4,29 promile. Žena nebola celý čas schopná privolať niekoho, kto by sa postaral o dojča, ktoré viezla vedľa seba v detskej autosedačke," dodal hovorca.

Dieťa skončilo v starostlivosti lekárov v nemocnici a vodička na záchytke. Hrozí jej trestné stíhanie minimálne za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Prípad ďalej vyšetrujú policajti z obvodu Brno-Židenice, napísal web Novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu