Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Uznávaná televízia oklamala svet: Z Prahy urobili mesto zločinu, celé to nahrali!

(Zdroj: SITA, Youtube)

PRAHA - Honba za senzáciami dohnala moderátora Connora Woodmana tak ďaleko, že v relácii Mesto podvodov TV kanálu National Geographic, vykreslil Prahu ako semenište zločinu. Tamojšia polícia však prišla na to, že práve štáb bol ten, kto podvádzal a natočil divadielko s najatými figurantmi.

Dokument ukazuje, ako je hlavný aktér v českej metropole okradnutý a podplatený taxikár ho odvezie namiesto do vyhláseného erotického klubu do podniku, odkiaľ ho bez vydania 500 eur a bez toho, aby sa mu dostalo akýchkoľvek služieb, nechcú nechať odísť. Okrem toho mu nesprávne vydá predajca párkov, taxikári ho vozia za prehnané sumy a napokon si na Václavskom námestí kúpi dva gramy kokaínu za 1500 českých korún, ktorý je v skutočnosti jedlou sódou.

Podľa českého denníka Právo sa potom redaktorovi prekvapivo podarí urobiť s podvodníkmi aj rozhovor. Od riaditeľa taxislužby sa dozvie, že vodiči so sebou bežne vozia zbrane a od prevádzkovateľa pochybného baru s prostitútkami, že policajti o jeho aktivitách vedia a je im to jedno. Situácie síce vychádzajú zo všeobecne nedobrých skúseností zahraničných turistov s pražským zločinom, ale sú umelo nahrané a v úlohe podvodníkov vystupujú figuranti.

"Celá reportáž bola fiktívna a na role podvodníkov si štáb najal herca a figurantov. Teraz je vec došetrovaná, ale pravdepodobne bude odložená, pretože fakticky k žiadnym trestným činom nedošlo. Napríklad bar na Žižkove, kde sa mali prostitúcia a vydieranie odohrávať, je dávno zatvorený," uviedla pre Právo hovorkyňa pražskej polície Jana Rösslerová.

"My sme sa sami snažili pána Woodmana kontaktovať, aby nám podal vysvetlenie. Ale redaktor nás slušne povedané poslal kade ľahšie, že je stále niekde vo svete  tak nech si ho dohoníme. Takže sme požiadali o spoluprácu Interpol. Avšak teraz sa to dostáva skôr do roviny občianskoprávneho sporu a je na magistráte, aby sa právne bránil proti poškodeniu mena Prahy," oznámila Rösslerová. Vedenie mesta sa už začalo kauzou zaoberať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu