Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pápež vymenoval nástupcu nuncia podozrivého zo sexuálneho zneužívania

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Pápež František vymenoval dnes nového apoštolského nuncia v Dominikánskej republike, ktorého predchodcu odvolali pre podozrenia zo sexuálneho zneužívania detí. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Vatikán už začiatkom septembra oznámil, že uvoľnil z funkcie nuncia poľského arcibiskupa Józefa Wesolowského, ktorý pôsobil ako pápežský vyslanec v Santo Domingu skoro šesť rokov.

Svätá stolica súčasne avizovala začiatok vyšetrovania obvinení dominikánskych médií, podľa ktorých 75-ročný Wesolowski počas pôsobenia v tejto karibskej krajine vyhľadával platený pohlavný styk s nedospelými osobami.

Pápež teraz rozhodol, že sa novým nunciom v Dominikánskej republike stane nigérijský arcibiskup Jude Thaddeus Okolo, súčasný vatikánsky vyslanec v Stredoafrickej republike a Čade.

Vatikán odmietol uviesť, kde sa Wesolowski momentálne nachádza, ani ako reaguje na medializované podozrenia. Prípad údajného zneužívania už začali vyšetrovať aj dominikánske úrady, oficiálne obvinenia však voči tomuto dlhoročnému vatikánskemu diplomatovi zatiaľ nevzniesli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu