Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rusko a Nemecko odštartovali námorné manévre vo Fínskom zálive

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PETROHRAD - Vo Fínskom zálive odštartovalo dnes spoločné rusko-nemecké námorné cvičenie. Oznámil to tlačový odbor ruského Západného vojenského okruhu.

Cvičenia sa zúčastňuje najnovšia loď ruskej Baltskej flotily, "neviditeľná" korveta Bojkij a nemecká fregata Karlsruhe.

"Počas cvičenia vo Fínskom zálive budú obe lode vykonávať skúšky spojenia a spoločné manévrovanie," citovala vyhlásenie ruského Západného vojenského okruhu agentúra RIA Novosti.

Korveta Bojkij (bdelý) je najnovšou loďou triedy Stereguščij postavenou v rámci projektu 20380 ruského vojenského námorníctva zameraného na výstavbu viacúčelových korviet. Hlavným poslaním lodí tejto triedy je hliadkovanie v pobrežných vodách, likvidácia ponoriek a obrana konvojov. Do roku 2015 sa má do výzbroje ruského námorníctva dostať štyri až päť plavidiel tohto typu.

Nemecká fregata Karlsruhe triedy Bremen bola spustená na vodu v roku 1982 a jej primárnym určením je ničenie ponoriek, ale vhodná je aj na boj s hladinovými plavidlami a likvidáciu vzdušných cieľov.  

Námorné cvičenie vo Fínskom zálive je poslednou zastávkou návštevy nemeckej fregaty v Petrohrade, ktorá sa začala 2. októbra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu