Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hrôzyplné VIDEO z demolačnej show: Pretekár sa vrútil medzi divákov, 8 zabil!

Monster truck sa bez brzdenia vrútil do davu
Monster truck sa bez brzdenia vrútil do davu (Zdroj: YouTube)

CIUDAD JUAREZ – Najmenej osem ľudí prišlo o život v Mexiku, kde obrie terénne auto nabehlo pri ukážkovej jazde do divákov. Ďalších 80 osôb utrpelo zranenia, z toho desiatky sú v kritickom stave. Nešťastie sa stalo v sobotu pri leteckom dni v mexickom štáte Chihuahua.

K nešťastiu došlo na Extreme Airshow, ktorá sa konala v sobotu večer v mexickom štáte Chihuahua, uviedol hovorca Jose Luis Dominguez. Podľa BBC upravené vozidlo s kolesami o priemere 1,5 metra predvádzalo obľúbený nájazd na dva vraky áut, ktoré malo obrími pneumatikami ešte viac roztlačiť. Pri druhom nájazde vodič nezvládol riadenie a narazil do davu prizerajúcich. Medzi obeťami je aj najmenej jedno dieťa.

Pri nehode zahynulo osem ľudí, z čoho najmenej jedno bolo dieťa a ďalších 80 divákov bolo zranených. Desiatky z nich sú v kritickom stave. Park El Rejon, kde sa show konala bol okamžite uzavretý a na miesto púšťali len sanitky a záchranné vrtuľníky.

Hovorca úradu štátneho zástupcu štátu Chihuahua Carlos González povedal, že vodič zrejme stratil kontrolu nad vozidlom a že vyšetrovatelia skúmajú, či to nespôsobila mechanická porucha na vozidle. Niektorí svedkovia však uvádzajú, že vodič počas nájazdu narazil hlavou vo vnútri vozidla a spadla mu prilba, čo mu znemožnilo ovládať auto.

Osemnásťročný divák Daniel Dominguez povedal, že sledoval vystúpenie so svojimi príbuznými a videl, ako sa vozidlo uprostred skupiny demolácii áut prepadlo zadkom ťažko nadol. "Vodič dostal ranu do hlavy a uletela mu prilba. Truck potom išiel priamo na nás," povedal Dominguez agentúre AP.

Išlo o tretí ročník obľúbenej show, ktorá každoročne priláka asi 200 tisíc ľudí na demolačné závody, akrobacie motorkárov, či skydiving.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu