Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V stroskotanej Costa Concordii našli ľudské pozostatky: Patria tejto žene alebo mužovi

Russel a Maria Grazia Zobraziť galériu (2)
Russel a Maria Grazia (Zdroj: leggo.it)

GIGLIO - Vo vraku talianskej luxusnej lode Costa Concordia sa dnes našli ľudské pozostatky, ktoré by mali patriť jednej z dvoch osôb nezvestných po minuloročnom stroskotaní lode. Testy DNA by mali ukázať, či patrí talianskej cestujúcej alebo členovi posádky, ktorí sa utopili počas tragédie z januára 2012 spolu s ďalšími 30 ľuďmi.

Vrak lode minulý týždeň po náročnej operácii vyzdvihli na hladinu, čo umožnilo pátranie po zostávajúcich nezvestných osobách. Testy, ktoré by sa mali uskutočniť už čoskoro, určia, či nájdené ostatky patria indickému čašníkovi Russelovi Rebellovi alebo pasažierke Marii Grazia Trecarichiovej.

V stroskotanej Costa Concordii
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: leggo.it)

Plavidlo je teraz vo vzpriamenej polohe, ale je podoprené pod kýlom aj pozdĺž neho. Za niekoľko mesiacov bude vrak odvlečený a zošrotovaný.

Luxusný výletný parník Costa Concordia stroskotal pri brehoch Talianska v noci 13. januára 2012. Na palube sa nachádzalo 4229 osôb, z toho 3200 turistov. Plavidlo nabehlo na plytčinu a čiastočne sa prevrátilo.

Hlavným obvineným z nešťastia je bývalý kapitán Francesco Schettino, ktorý nariadil, aby sa loď nebezpečne priblížila k ostrovu Giglio.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu