Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Polícia už obsadila všetky poschodia obchodného centra: Koniec je blízko!

Zobraziť galériu (17)
(Zdroj: edition.cnn.com)

NAIROBI - Počet obetí ozbrojeného útoku na luxusné obchodné centrum v kenskom hlavnom meste Nairobi klesol po najnovších správach na 62, ďalších asi 200 ľudí utrpelo zranenia. Nákupným centrom, kde skupina islamistických útočníkov od soboty zadržiava skupinu rukojemníkov, otriasol včera podvečer mohutný výbuch. Podľa záberov spravodajských televízií z nákupného centra stúpali mračná čierneho dymu.

Svedkovia počuli niekoľko silných explózií a streľbu a videli, ako k budove mieria ďalšie posily. Záchranná operácia vo vnútri sa podľa kenského ministra vnútra chýli ku koncu: takmer všetci rukojemníci sú podľa neho na slobode, zabití boli traja z útočníkov.

Polícia a armáda informovali, že prevzali kontrolu nad celým nákupným centrom Westgate v Nairobi, ale operácia sa ešte celkom neskončila.

Pri poslednom zásahu bolo zranených 11 vojakov, uviedla tlačová agentúra DPA. Za posledných 24 hodín kenské bezpečnostné sily (KDF) našli v centre 10 ďalších tiel. Útok ozbrojencov - blízkych al-Káide - si celkovo vyžiadal 62 obetí, informovala agentúra Sinchua.

Kenská armáda vo vyhlásení uviedla, že šance teroristov na únik z centra sú veľmi malé a vojaci zabezpečili všetky možné únikové cesty. Armáda apelovala na Keňanov, aby zostali pokojní a nahlásili podozrivo vyzerajúce osoby alebo aktivity najbližšiemu pracovisku bezpečnostných síl, pričom pokračovala v operácii v obliehanom nákupnom centre. Viac ako 10 podozrivých zatkli, oznámila AP.

Záchranná fáza operácie vo Westgate trvá viac ako 36 hodín - úrady potvrdili 62 obetí, 49 nezvestných osôb, pričom zranenia utrpelo 175 ľudí, ktorí potrebovali ošetrenie v nemocnici alebo pomoc psychológov.

Polícia a armáda obsadili všetky podlažia štvorposchodovej budovy a informovali, že možno čoskoro vytlačia ozbrojencov a zachránia rukojemníkov. 

Z budovy a jej okolia medzitým stále stúpal hustý dym z požiaru, ktorý tam vypukol. Podľa KDF založili požiar priamo v objekte teroristi, aby skomplikovali prebiehajúcu operáciu, avšak na hasení sa podieľali viaceré zložky.

Minister Joseph Ole Lenku na tlačovej konferencii povedal, že vo vnútri budovy už zostáva iba "minimálny počet" civilistov. Ďalej to však nespresnil. Informáciu o tom, že väčšina rukojemníkov je na slobode, zverejnila polícia už v nedeľu. Iné zdroje ju potom však spochybnili. Lenku ďalej uviedol, že dvaja z útočníkov boli zabití a že medzi teroristami sú ľudia niekoľkých národností. Odmietol špekulácie, že by medzi ozbrojencami bola žena alebo ženy.

Agentúra Reuters s odvolaním sa na jedného z členov zásahovej jednotky uviedla, že dnešný silný výbuch spôsobili kenské sily, ktoré sa snažili dovnútra dostať strechou. Kenská polícia varovala všetkých obyvateľov, aby sa od miesta zásahu držali čo najďalej.

Podľa armády útočili v Nairobi teroristi z rôznych krajín

Islamskí teroristi, ktorí v kenskom Nairobi prepadli nákupné stredisko, pochádzali z rôznych krajín. Išlo o "mnohonárodnú skupinu", povedal dnes hovorca kenskej armády Julius Karange. "Vieme, kto sú títo ľudia. Bojujeme tu proti globálnemu terorizmu," dodal Karange, ale nešpecifikoval, z ktorých krajín útočníci pochádzali.

Medzitým kenský Červený kríž znížil počet overených obetí na 62 osôb. Nové číslo potvrdilo aj kenské ministerstvo vnútra. Predtým sa uvádzalo, že pri sobotňajšom prepade nákupného centra v Nairobi zahynulo 69 ľudí, uviedla tlačová agentúra DPA. Velenie somálskych islamistických milícií aš-Šabáb však poprelo účasť cudzincov na útoku, pri ktorom bolo zranených ďalších najmenej 175 ľudí a stále je nezvestných 63 osôb.

Muž, ktorý sa predstavil ako veliteľ milícií aš-Šabáb abú Umar, dnes pre stanicu BBC odmietol správy, že by medzi útočníkmi boli cudzinci. "Nie je to pravda. Sú to ničím neopodstatnené tvrdenia," vyhlásil abú Umar.

Kenské úrady tvrdia, že majú situáciu pod kontrolou

Po sérii explózií a prudkej paľbe, ktorá sa ozývala z nairobského nákupného centra, kenské úrady dnes popoludní oznámili, že majú situáciu pod kontrolou a bezpečnostné zložky sa blížia k útočníkom. Tí areál obsadili v sobotu napoludnie a doteraz tam zadržiavajú skupinu rukojemníkov. 

Kenské národné centrum pre mimoriadne situácie prostredníctvom konta na sociálnej sieti Twitter vyzvalo obyvateľstvo, aby sa vyhlo oblasti, kde sa nachádza nákupné centrum Westgate, pretože tam prebieha operácia bezpečnostných síl.

Kenské bezpečnostné jednotky - príslušníci armády, polície, oddiely osobitného určenia vrátane ostreľovačov - dnes vstúpili do štvorposchodového komplexu s cieľom zachrániť ľudí, ktorí sa tam ešte skrývajú, a vyslobodiť rukojemníkov, ktorých útočiace komando už tretí deň zadržiava. Tlačová agentúra Newswire však tvrdí, že v rukách útočníkov je ešte mnoho ľudí.  

Nad areálom nákupného centra, z ktorého časti sa dnešnom útoku valí čierny a sivý dym, prelietavajú vrtuľníky. Podľa najnovšej bilancie Kenského Červeného kríža pri teroristickom útoku na nákupné centrum zahynulo najmenej 69 ľudí. Ďalších najmenej 175 ľudí bolo zranených a 63 osôb je nezvestných.  Útok na obchodné centrum Westgate podniklo v sobotu napoludnie približne desať ozbrojencov napojených na somálske islamistické milície aš-Šabáb, ktorí sa zamerali výlučne na nemoslimov.

Útočníci ako dôvod svojej akcie uviedli vyslanie kenských jednotiek do Somálska, kde v rámci afrických mierových zborov bojujú s islamistami. Ozbrojenci naďalej zadržiavajú skupinu rukojemníkov a najnovšie hrozia aj ich popravami. Medzi obeťami alebo zranenými sú občania Británie, Číny, Francúzska, Holandska, Kanady, Južnej Afriky a USA.  V súvislosti s útokom v Nairobi britský premiér David Cameron skrátil svoju každoročnú návštevu u kráľovnej Alžbety II. v jej škótskom sídle Balmoral a dnes popoludní sa vráti do Londýna, aby sa zúčastnil na zasadnutí krízového výboru COBRA a pomohol tak riešiť krízu v Nairobi.

Veliteľ aš-Šabábu popiera, že by v ich komande boli západní cudzinci

Velenie somálskych islamistických milícií aš-Šabáb popiera účasť cudzincov na svojom útoku na nákupné centrum v kenskom Nairobi, kde pri streľbe a výbuchoch granátov prišlo o život 69 ľudí a ďalších najmenej 175 ich bolo zranených. Nezvestných je 63 ľudí. Úrady pripúšťajú, že časť z nich by mohli byť rukojemníci, ktorých útočiace komando ešte stále zadržiava. 

Muž, ktorý sa predstavil ako veliteľ milícií aš-Šabáb abú Umar, dnes pre stanicu BBC odmietol správy, že by medzi útočníkmi boli cudzinci. "Nie je to pravda. Sú to ničím neopodstatnené tvrdenia," vyhlásil abú Umar. O cudzincoch ako členoch útočiaceho komanda informovala v nedeľu kenská televízia, podľa ktorej medzi nimi mala byť aj jedna žena. Ide údajne o mladých ľudí vo veku 20-27 rokov; sú medzi nimi údajne traja Američania, jeden Brit, jeden Fín a jeden Kanaďan, ako aj dvaja Somálčania a jeden Keňan.

Podľa dnešného vydania britského denníka Mirror by členkou komanda mohla byť i Samantha Lewthwaitová, prezývaná aj Biela vdova. Denník ju dokonca označuje za kľúčovú osobu v radoch milícií aš-Šabáb, ktoré sa k útoku na nairobské obchodné centrum priznali.  Samantha Lewthwaitová, ktorá je dcérou britského vojaka, pred časom konvertovala na islam. Jej manželom bol moslimský fundamentalista Jermaine Lindsay, jeden zo samovražedných atentátnikov, ktorí 7. júla 2005 spáchali v Londýne sériu útokov na dopravný systém. 

Na sociálnych sieťach sa objavila fotografia ženy bielej pleti, ktorá sa po nairobskom Westgate Mall pohybuje v skupine útočníkov. Aš-Šabáb na Twitteri v jednom z mikroblogov oceňuje, že sa k nim Lewthwaitová pridala. V inom poste sa o útoku v Nairobi píše: "Toto je iba nácvik pred oveľa väčšou akciou". 

Video, natočené priamo jedným z návštevníkov obchodného centra, zachytáva strašnú atmosféru teroristického útoku:

5:50 Z obliehaného nákupného strediska sa ozývala streľba

Prudká a nepretržitá streľba sa ozývala dnes z nákupného strediska v kenskom hlavnom meste Nairobi, kde pri útoku islamistov napojených na somálske hnutie aš-Šabáb zahynulo najmenej 68 ľudí. Streľba naznačuje, že by mohlo ísť o zásah kenských bezpečnostných síl, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na svedkov.

Somálski teroristi hrozia podľa agentúry AFP zavraždením rukojemníkov.   "Povoľujeme mudžahídom vo vnútri budovy, aby zasiahli proti väzňom," uviedol hovorca somálskych islamistických milícií aš-Šabáb šejk Alí Mahmúd Ráž v mikroblogu.

2:20 Líder aš-Šabábu: Keňu považujeme za vojnovú zónu

Somálske islamistické hnutie aš-Šabáb považuje Keňu za "vojnovú zónu" a bude pokračovať v útokoch na krajinu dovtedy, kým Nairobi nestiahne svojich vojakov z južného Somálska. Podľa agentúry DPA to dnes uviedol jeden z nemenovaných lídrov aš-Šabábu. "Udrieme na nich všade, kde budeme môcť," odznelo v rozhovore odvysielanom britskou stanicou Channel 4. Hnutie označilo Keňu za svojho "nepriateľa" a uviedlo, že západné krajiny by mali prestať podporovať kenskú vládu; v opačnom prípade bude nebezpečenstvo hroziť aj ich občanom v Keni.

1:20 Islamisti v nákupnom centre zadržiavajú menej než desať ľudí

Do desať rukojemníkov sa naďalej nachádza v rukách islamistických militantov v nákupnom stredisku v kenskom hlavnom meste Nairobi. Uviedla to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na kenské armádne zdroje.

"Počet tých, ktorých naďalej zadržiavajú v budove, je menej než desať," potvrdil plukovník Cyrus Oguna. Zároveň dodal, že doposiaľ nebolo možné určiť časový rámec ukončenia záchrannej operácie kenských bezpečnostných jednotiek, ktoré v noci nadnes podľa armády oslobodili "väčšinu" rukojemníkov a ovládli väčšiu časť komplexu. Armáda prostredníctvom sociálnej siete Twitter informovala, že počas operácie zameranej na ukončenie rukojemníckej drámy utrpeli zranenia najmenej štyria vojaci. Počet rukojemníkov nebol bezprostredne známy, ale podľa kenskej televízie NTV ich mohlo byť zhruba 30.

23:00 Armáda oslobodila "väčšinu" rukojemníkov

"Väčšinu" rukojemníkov zadržiavaných ozbrojencami napojenými na somálske islamistické hnutie aš-Šabáb v nákupnom centre v kenskom hlavnom meste Nairobi dnes oslobodili, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na kenské armádne zdroje.

Kenské bezpečnostné zložky podľa nich prevzali kontrolu nad väčšou časťou nákupného strediska. Armáda prostredníctvom sociálnej siete Twitter informovala, že počas operácie zameranej na ukončenie rukojemníckej drámy utrpeli zranenia najmenej štyria vojaci. "Vynakladáme všetko úsilie na to, aby sa vec čo najrýchlejšie ukončila," dodala armáda.

Počet rukojemníkov nebol bezprostredne známy, ale podľa kenskej televízie NTV ich môže byť asi 30. Do objektu podvečer vstúpili aj jednotky osobitného určenia izraelskej armády, informovala kenská televízia.

20:40 Medzi útočníkmi sú aj ľudia zo Západu

Veliteľ kenských jednotiek osobitného určenia generál David Kimaiyo dnes večer vyzval blogerov a používateľov sociálnych sietí, aby rukojemníkom dali vedieť, že ich "záchrana je blízko".

Polícia už obsadila všetky
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

Počet rukojemníkov nie je známy, ale podľa kenskej televízie NTV ich môže byť asi 30. Útočníci ich údajne porozmiestňovali na rôzne miesta v nákupnom centre, ktoré je obkľúčené kenskými bezpečnostnými zložkami. Do objektu podvečer vstúpili aj jednotky osobitného určenia izraelskej armády, informovala kenská televízia.

Červený kríž uviedol, že islamisti majú okrem 68 mŕtvych vo veku od dvoch do 78 rokov na svedomí tiež 175 zranených. Celkom 49 ľudí je stále nezvestných; môžu medzi nimi byť rukojemníci. Z objektu sa doteraz podarilo zachrániť okolo 1000 osôb.

Kenský prezident Uhuru Kenyatta podľa Reuters povedal, že medzi zabitými sú aj blízki členovia jeho rodiny. "Páchatelia týchto ohavných, beštiálnych činov neuniknú. Rovnako ako tí, ktorí sú teraz obkľúčení vovnútri, potrestáme aj organizátorov útoku, a to rýchlo a veľmi bolestivo," povedal prezident vo svojom dnešnom prejave.

Útočníci v nákupnom centre spustili paľbu, ktorej podľa najnovšej bilancie padlo za obeť najmenej 68 ľudí. Kenské úrady sa obávajú, že konečná bilancia obetí bude oveľa vyššia - okrem iného aj pre to, že islamistické komando má ešte stále dostatok zbraní a munície a útočí na zasahujúce jednotky.

V teroristickom komande je podľa kenskej televízie aj jedna žena. Ide o mladých ľudí vo veku 20 až 27 rokov; sú medzi nimi údajne traja Američania, jeden Brit, jeden Fín a jeden Kanaďan, ako aj dvaja Somálčania a jeden Keňan. K masakru sa prihlásili islamisti zo somálskych milícií Šabáb, ktorí tvrdia, že ide o odvetu za angažmá kenskej armády v Somálsku.

Polícia už obsadila všetky
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

19:55 Podľa reportéra agentúry AP, ktorý je blízko nákupného centra Westgate Mall, išlo o najsilnejšiu explóziu počas vyše 30 hodín trvajúcej drámy. Po výbuchu nastalo ticho.

17:30 Teroristov zahnali "do kúta", Kenyatta vyzýva cestovať do Kene napriek útoku

Kenský prezident Uhuru Kenyatta dnes oznámil, že útočníkov v nákupnom centre v Nairobi sa podarilo zahnať na jedno miesto v budove. Podľa neho sú teraz dobré vyhliadky na "neutralizáciu teroristov".

Agentúra Reuters informovala, že nad nákupné centrum, kde skupina islamistov zadržiava skupinu rukojemníkov, sa zniesol jeden policajný a jeden armádny vrtuľník. Podľa kenskej televízie sa bezpečnostné zložky zrejme pripravujú na špeciálnu operáciu, lebo nemenovaný vládny predstaviteľ novinárov upozornil, aby sa stiahli ďalej od centra.   

Prezident Kenyatta v prejave k národu avizoval prísne potrestanie aktérov útoku. Podľa jeho slov úrady pracujú na tom, aby "jednoznačne určili", kto útok podnikol, a to aj napriek priznaniu somálskych islamistických milícií aš-Šabáb. Milície aš-Šabáb vo svojom vyhlásení k útoku uviedli, že dôvodom bola kenská vojenská intervencia v Somálsku, kde kenskí vojaci spolu s vojakmi afrických mierových jednotiek bojujú proti islamistickým militantom. 

Na otázku, či Keňa po útoku na obchodné centrum v Nairobi stiahne svojich vojakov zo Somálska, Kenyatta odpovedal: "Ako národ sme šli do Somálska pomôcť stabilizovať túto krajinu, ale - čo je najdôležitejšie - bojovať (tam) vo vojne proti teroru. Vo vojne s terorom nepoľavíme...útok len posilnil naše odhodlanie bojovať a zvíťaziť v tejto vojne".

Kenyatta v prejave útok ostro odsúdil a súčasne vyzval štáty sveta, aby svojim občanov neodporúčali necestovať do Kene. "Toto sa mohlo stať v hociktorom štáte a hociktorom meste," dodal prezident štátu, ktorého ekonomika je veľmi závislá od turistického ruchu.  Pri útoku v obchodnom centre prišlo o život najmenej 59 ľudí a do 200 ich utrpelo zranenia, informoval kenský minister pre národnú bezpečnosť menej Joseph Ole Lenku. 

Medzi obeťami sú cudzinci, vrátane dvoch Francúzok, jedného Juhoafričana, dvoch Kanaďanov, troch Britov, jednej Číňanky a jedného občana Ghany - básnika a diplomata Kofiho Awoonora. Prezident Kenyatta v prejave uviedol, že o život prišiel aj jeho synovec so snúbenicou. Po viac ako 24 hodinách od začiatku útoku sa z nákupného centra stále ozýva streľba. V skupine útočníkov sú muži aj ženy, ktorí údajne zadržiavajú aj niekoľko rukojemníkov. 

15:00 Na pomoc prichádzajú Izraelčania, v Keni aj 10 Slovákov

Podľa riaditeľa tlačového odboru slovenského ministerstva zahraničných vecí Petra Suska je v súčasnosti v Keni 10 Slovákov, ktorí sa pred vycestovaním dobrovoľne zaregistrovali cez stránku ministerstva. Diplomatická služba ich všetkých obvoláva. Tí, ktorým sa podarilo dovolať, sú v poriadku. Ani jeden z nich sa nenachádzal v obchodnom centre v kenskej metropole Nairobi. Ministerstvo neregistruje žiadny telefonát od Slovákov so žiadosťou o pomoc.

Kenský Červený kríž citoval polícia, ktorá povedala, že nezvestných je 49 ľudí, čo by podľa agentúry Associated Press mohol byť počet rukojemníkov zadržiavaných islamistickými militantmi v nákupcom centre. V komplexe zostalo údajne ešte 10 až 15 útočníkov a kenská armáda a polícia ho obliehajú, pričom ich prioritou je zachrániť čo možno najviac ľudských životov.

Zdroj agentúry Reuters zdôraznil, že "izraelskí poradcovia pomáhajú pri ... stratégii, ale žiadni Izraelčania nie sú zapojení do bezprostrednej prepadovej operácie" nákupného centra Westgate Mall.

BBC informovala, že do oblasti sa presunuli ďalší vojaci a nad oblasťou krúžia vrtuľníky. Americká ambasáda v Nairobi varovala svojich občanov a zamestnancov ambasády, aby nevychádzali von, vyhýbali sa veľkým zhromaždeniam na verejných miestach a okoliu Westgate Mall. Americká vláda tiež pozastavila cesty všetkých svojich zamestnancov v Nairobi "až do odvolania".

Nairobská nemocnica oznámila, že sa jej minuli zásoby krvi. Z nákupného centra evakuovali asi 1000 ľudí, medzi nimi aj sestru kenského prezidenta Kenyattu, ale jeho synovec a jeho snúbenica pri útoku zahynuli, uviedla BBC.

Teroristický útok na obchodné centrum sa odohral ešte v sobotu

Krátko po streľbe vyniesli z centra dvoch zranených príslušníkov bezpečnostných síl, informoval novinár tlačovej agentúry Associated Press z miesta drámy. Agentúra DPA uviedla, že zvnútra bolo počuť aj výbuchy. Miestna televízia ntv neskôr oznámila, že bezpečnostné sily dostali pod kontrolu prvé dve podlažia.

Polícia už obsadila všetky
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

Polícia už obsadila všetky
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

Počet obchodníkov a zamestnancov, ktorých útočníci zadržiavajú, nie je podľa úradov jasný. Armáda a polícia v prvých hodinách dnešného dňa spustili rozsiahlu operáciu a už oslobodili päť zajatcov. "Skoncujeme s tým a oslobodíme všetky osoby, ktoré sú vnútri," vyhlásil bez ďalšieho spresnenia predstaviteľ bezpečnostných úradov.

Dráma v Nairobi pokračuje:
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

Polícia už obsadila všetky
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

Najmenej 18 maskovaných páchateľov vtrhlo podľa polície v sobotu okolo poludnia do nákupného centra Westgate, ktoré vyhľadávajú cudzinci a bohatší miestni obyvatelia. Medzi oficiálne potvrdenými obeťami sú štyria cudzinci - dvaja Francúzi a dvaja Kanaďania.

Kancelária francúzskeho prezidenta Françoisa Hollanda uviedla, že medzi obeťami sú dvaja Francúzi. Podľa kanadského premiéra Stephena Harpera útočníci zabili dvoch kanadských občanov, z ktorých jedným je 29-ročná diplomatka. Ministerstvo zahraničia USA uviedlo, že medzi zranenými je niekoľko Američanov. Šéf britskej diplomacie William Hague sa obáva o osud britských občanov, ktorí sa vraj v čase útoku v nákupnom stredisku nachádzali.

Kenský prezident Uhuru Kenyatta podľa Reuters povedal, že medzi zabitými sú aj blízki členovia jeho rodiny. Agentúra AFP tiež uviedla, že o život prišli aj deti a že vek zranených siaha od dvoch rokov až po 78 rokov.

K zodpovednosti sa prihlásila somálska povstalecká skupina aš-Šabáb s tým, že útok bol zameraný na nemoslimov. Skupina zároveň odmietla vyjednávať s kenskými úradmi. Podobných útokov od roku 2011 bolo v Keni už niekoľko. Vtedy totiž krajina vyslala vojenské jednotky do susedného Somálska, aby tam pomohli v boji s islamskou milíciou Šabáb, ktorá je napojená na teroristickú sieť al-Kájda. Islamisti potom v odvete útočia v Keni.

Dráma v Nairobi pokračuje:
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

Šabáb bojuje sa somálskou vládou o ovládnutie tejto východoafrickej krajiny od roku 2007. Jednu dobu ovládalo hnutie viac než 80 percent somálskeho územia a skoro celé hlavné mesto Mogadišo. Počas posledných dvoch rokov ho ale medzinárodné jednotky Africkej únie a Kenskí vojaci vypudili z mnohých doterajších bášt vrátane metropoly.

Bezpečnostná rada OSN teroristický útok odsúdila

Bezpečnostná rada OSN v noci nadnes odsúdila sobotňajší útok ozbrojených islamistov na návštevníkov obchodného centra v kenskej metropole Nairobi a v súvislosti s touto tragédiou vyjadrila podporu úradom a občanom Kene.

Dráma v Nairobi pokračuje:
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

"Členovia Bezpečnostnej rady potvrdzujú, že terorizmus vo všetkých svojich formách a prejavoch predstavuje jednu z najvážnejších hrozieb pre medzinárodný mier a bezpečnosť. Akýkoľvek teroristický čin je neospravedlniteľný, bez ohľadu na motív a na to, kedy a kto ho spáchal," píše sa vo vyhlásení Bezpečnostnej rady OSN.

BR OSN opätovne potvrdila svoje "odhodlanie bojovať proti všetkým formám terorizmu", ako to ukladá Charta OSN.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu