Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slováci problémom v anglickom meste: Po uliciach im behajú polonahé a špinavé deti!

Slovenskí prisťahovalci sa združujú na uliciach. Poslanec Blunkett (hore vpravo) volá po razantnom riešení.
Slovenskí prisťahovalci sa združujú na uliciach. Poslanec Blunkett (hore vpravo) volá po razantnom riešení. (Zdroj: thestar.co.uk)

SHEFFIELD – Rast násilia, nepokojov a nesociálneho správania. To všetko má podľa obyvateľov komunít v anglickom Sheffielde na svedomí nedávny veľký prílev slovenských prisťahovalcov. Kvôli každodenným konfliktom sa už dokonca miestny poslanec obrátil aj na podpredsedu parlamentu Nicka Clegga, ktorý podľa neho dáva od problémových miestnych častí ruky preč.

David Blunkett, poslanec volebného obvodu pre Hillsborough a Brightside v Sheffielde vyzval podpredsedu britského parlamentu Nicka Clegga, aby riešil vážne problémy vo Fir Vale a Page Hall, v ktorých po príleve slovenských migrantov zaznamenali rast nesociálneho správania, kriminality aj obťažujúceho hluku.

Miestni obyvatelia si stoja za tým, že za násilie a zastrašovanie v meste sú zodpovední Slováci. Sťažujú sa aj na ich „netradičné zvyky“, ktorými sú polonahé a špinavé deti pobehujúce po uliciach v čase, kedy by mali sedieť v školských laviciach, píše portál thestar.co.uk

Blunkett, ktorý sa v posledných týždňoch zúčastnil na niekoľkých stretnutiach komunít v Page Hall, vyhlásil, že „mu prekáža, keď vláda odmieta akúkoľvek zodpovednosť za miestnych ľudí, ktorým treba pomôcť riešiť naozaj ťažké a hlboko zakorenené problémy.“  Podľa neho podpredseda vlády dáva od takýchto zložitých a citlivých situácii ruky preč namiesto toho, aby sa im postavil čelom.

Narastajúce problémy pripisuje vládnym škrtom na nesprávnych miestach. Narážal najmä na fond integrácie migrantov, ktorý bol koalíciou zrušený ešte v roku 2010 a mal na starosti financovanie podpory mestskej rady či polície za účelom lepšieho združovania miestnych a prisťahovalcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu