Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V Česku vybuchol dom: Evakuovali takmer tri desiatky ľudí!

(Zdroj: novinky.cz)

PRAHA - Plyn explodoval dnes ráno v štvorposchodovom obytnom dome v českom meste Havířov, okres Karviná v Moravskosliezskom kraji. Ako informoval spravodajský server Českého rozhlasu (ČRo), bezprostredne neboli hlásení ani zranení, ani obete.

Hasiči po príchode na miesto udalosti spoločne s policajtmi evakuovali dovedna približne 27 ľudí, z toho dve deti, povedal podľa ČRo hovorca hasičov. K výbuchu došlo podľa neho v byte pod strechou. Privolaný bol aj statik, ktorý mal zistiť, či sa v ruinách nenachádza nejaká osoba. Podľa iDnes.cz sa zatiaľ nedá vylúčiť, že v sutinách zostali zasypané osoby, no špeciálne vycvičené psy zatiaľ žiadne miesto neoznačili. Hoci české zdroje píšu o výbuchu plynu, na mieste sú aj psy vycvičené na vyhľadávanie výbušnín. "Vybuchol byt, ktorý momentálne nebol obsadený. Rovnako ako susedný byt na najvyššom poschodí. O evakuované rodiny z tohto i susedného vchodu sa postaráme. Následne budeme musieť vyriešiť, čo s celým poškodeným objektom, ale musíme počkať na vyjadrenie statika," cituje server Novinky.cz Petra Handla zo spoločnosti RPG, ktorá bytovku vlastní.     
Primátor Havířova Zdeněk Osmanczyk zvolal krízový štáb. Ako povedal Radiožurnálu, mesto má dosť voľných bytov i ubytovňu, takže ľuďom môže ponúknuť náhradné ubytovanie. Hasiči totiž evakuovali aj okolité domy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu