Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Apokalypsa v Colorade: Rekordné záplavy zabili štyroch ľudí, 172 nezvestných!

Rekordné záplavy v Colorade Zobraziť galériu (9)
Rekordné záplavy v Colorade (Zdroj: SITA)

DENVER - Najmenej štyria ľudia zahynuli a ďalších 172 osôb je nezvestných v dôsledku ničivých záplav, ktoré sa prehnali ulicami miest v okolí pohoria Front Range v americkom štáte Colorado. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Predstavitelia miest Boulder, Fort Collins i niektorých ďalších obcí varovali obyvateľov, aby ešte zostávali doma a nevychádzali von, píše denník Denver Post.
      
V postihnutých miestach je totiž nebezpečné chodiť peši i jazdiť autom, pretože stále prší a hladina potokov dosahuje nebezpečnú úroveň až natoľko, že bráni práci záchranárov.
      
Voda sa časťou Boulderu prevalila vo štvrtok večer miestneho času a obyvatelia sa za zvukov sirén presunuli do vyššie položených oblastí, opisuje situáciu agentúra UPI.
      
Záplavy sa začali v noci zo stredy na štvrtok po tom, čo Skalnaté vrchy postihli rekordné zrážky a voda sa začala ako vodopád valiť východnými úbočiami týchto amerických veľhôr.
      
Úrady nariadili v Colorade evakuáciu tisíckam ľudí. Prezident Barack Obama podpísal vyhlásenie o núdzovom stave, čím uvoľnil federálnu pomoc a umožnil Federálnemu úradu krízového manažmentu (FEMA), aby situáciu v Colorade koordinoval.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu