Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Atentát v Suezskom prieplave: Teroristovi útok na loď nevyšiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - "Terorista" sa pokúsil v sobotu narušiť lodnú dopravu v strategickom Suezskom prieplave, kde zaútočil na nákladnú kontajnerovú loď Cosco Asia plávajúcu pod panamskou vlajkou. Neuspel však, citovala agentúra Reuters egyptského šéfa správy prieplavu Mohaba Memiša.

Suezský prieplav je významnou lodnou cestou, ktorú chránia egyptské ozbrojené sily.
      
"Pokus úplne zlyhal a loď ani prevážané kontajnery nepoškodil. Situáciu riešili ozbrojené sily," dodal Memiš s tým, že lodná doprava funguje normálne. Nepovedal, o aký typ útoku išlo. Podľa lodných zdrojov bolo počuť dva výbuchy, keď loď prechádzala prieplavom.
      
Agentúra Associated Press oznámila, že egyptské bezpečnostné sily zatkli v sobotu na Sinaji čelného militanta, po ktorom bolo vyhlásené pátranie. Adel Muhammad, známy tiež ako Adel Habara, údajne viedol útok skupiny blízkej al-Káide, ktorá minulý týždeň prepadla a zastrelila 25 policajtov mimo služby. Muž už bol v neprítomnosti odsúdený na smrť za minuloročné zabitie vojakov v delte Nílu.  
      
Egypt čelil sérii útokov militantov na severe Sinajského polostrova po tom, ako armáda, v reakcii na masové protesty v krajine. 3. júla zvrhla prvého zvoleného islamistického prezidenta Muhammada Mursího.
      
Ozbrojené sily posilnili po incidente bezpečnostné opatrenia v prieplave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu