Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragická nehoda autobusu v Taliansku: Vieme, čo zabilo 39 pútnikov!

Obete tragickej nehody autobusu
Obete tragickej nehody autobusu (Zdroj: SITA)

RÍM - Autobusové nešťastie, ku ktorému došlo 28. júla východne od Neapola a ktoré si vyžiadalo 39 životov, zavinilo zlyhanie techniky.

Už skôr medializované neoficiálne správy z vyšetrovateľských kruhov o tom, že vozidlo nemohlo brzdiť, pretože stratilo hnací hriadeľ, potvrdil teraz advokát Andrea Pianese, zastupujúci rodinu Del Giudiceovcov, ktorej traja členovia prišli pri tragédii o život.
      
Očití svedkovia už skôr uviedli aj pre talianske médiá, že videli nešpecifikované veci odpadnúť z autobusu.
      
Autobus prešiel pritom iba v marci technickou kontrolou, ktorej priebeh a závery sú tiež predmetom overovania.
      
Tézu o problémoch s brzdením naznačovali už aj správy z dejiska katastrofy, kde polícia nenašla žiadne stopy po brzdnej dráhe.
      
Na diaľnici A16 pri Neapole sa vodič autobusu krátko pred nehodou, rýchlo sa blížiac ku kolóne pred ním, zúfalo snažil udržať vozidlo na vozovke. Narazil však do viacerých automobilov, prerazil zvodidlá a zrútil sa z viaduktu. Medzi 39 obeťami je aj vodič, brat majiteľa autobusovej spoločnosti.
      
Vyšetrovanie prokuratúry v Avelline, ktoré sa začalo po nehode pre podozrenie z trestného činu viacnásobného zabitia z nedbalosti, sa sústreďuje na troch podozrivých. Sú nimi spomínaný majiteľ autobusovej spoločnosti a dvaja pracovníci diaľničnej spoločnosti. Popri zabití z nedbalosti by mohli čeliť aj obvineniu zo zavinenia katastrofy nedbalostným správaním. Predmetom skúmania orgánov prokuratúry bol okrem iného stav betónových zvodidiel, ktoré autobus rozrazil a následne sa zrútil do 30-metrovej hĺbky, ako aj prípadná prítomnosť alkoholu alebo iných návykových látok v organizme zosnulého vodiča.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu