Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

New York žaluje miliardára Trumpa: Študentov obral o milióny dolárov!

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Prokurátor štátu New York Eric Schneiderman zažaloval amerického miliardára Donalda Trumpa a jeho investičnú školu o 40 miliónov dolárov. Obvinil ich z podvodov a porušovania zákona na ochranu spotrebiteľov.

Škola podľa žaloby sľubovala, že študentom pomôže získať bohatstvo, priniesla im ale len drahé a poväčšinou zbytočné semináre. Žaloba je založená na sťažnostiach študentov, ktorí škole za výučbu zaplatili až 35 000 dolárov (približne 26 200 eur).

Peniaze, ktoré žaloba požaduje, majú byť určené prevažne na odškodné pre študentov. Trump označil žalobu za politicky motivovaný krok. Podľa jeho právnika Michaela Cohena chce Schneiderman pomocou tejto kauzy vymámiť z Trumpa peniaze na svoju volebnú kampaň.

"Prokurátor sa hnevá, pretože má pocit, že pán Trump a jeho podniky by pre neho mali robiť oveľa viac z hľadiska obstarávania financií," povedal Cohen. "Celé toto vyšetrovanie je politicky motivované a predstavuje obrovské plytvanie peniazmi daňových poplatníkov," dodal.

Trump a jeho škola podľa Cohena nikdy nikoho nepodviedli. Právnik tiež upozornil, že škola poskytla prokuratúre vyjadrení takmer 11 000 študentov, ktorí jej program chvália.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu