Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Matka obžalovaná z vraždy troch bábätiek: Neurobila som to!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA / VLASATICE - Prípad trojnásobnej vraždy novorodencov, z ktorej česká polícia obvinila 19. júla ich 31-ročnú matku, sa zauzľuje. Obvinená z Vlasatíc v okolí Brna totiž v uplynulých dňoch svoje priznanie, v ktorom zločin zdôvodnila neutešenou finančnou situáciou, odvolala. Vraj si nič nepamätá. Navyše tvrdí, že sa priznala pod nátlakom.

Žena je aktuálne v nemocnici v brnianskej väzobnej väznici. Jej prehlásenie prečítal predstaviteľom médií v piatok jej právny zástupca ex offo Miloš Hoff. Priznanie, ktoré podozrivá učinila ešte v čase, keď nemala advokáta, odvolala slovami: "K priznaniu, čo som povedala policajtom, ma donútili. Boli na mňa štyria a k advokátovi mi povedali iba, že ak si ho nemôžem dovoliť, bude mi pridelený. Že mám právo bez neho nevypovedať, mi vôbec nepovedali a ja som si to neuvedomila," napísala žena vlastnou rukou v liste, z ktorého citoval internetový server iDNES.cz.

"Vypovedala, skôr prikyvovala som iba preto, že mi stále hovorili, že keď nebudem hovoriť alebo hovoriť neviem, tak už deti v živote neuvidím. Preto som vypovedala, ako som vypovedala," tvrdí obvinená, ktorá s partnerom vychovávala ešte dve deti vo veku školákov.

Podľa jej slov policajti čudne pristúpil aj k marihuane, ktorú mala pri sebe v čase zatknutia. "Vzali mi ju a hodili do koša. Nikde to nezapísali, ani neuviedli," dodala.

Hovorkyňa juhomoravskej polície Petra Vedrová v reakcii konštatovala, že k najnovším tvrdeniam obhajoby sa vyšetrovatelia vyjadrovať nebudú. Súčasne potvrdila, že obvinená má právo brániť sa a že vyšetrovanie prípadu pokračuje. Momentálne sa čaká na vypracovanie celého radu znaleckých posudkov, dodala.

Telá detí polícia objavila v júli v pivnici rodinného domu vo Vlasaticiach v okrese Brno-vidiek. Políciu upozornil na ženu gynekológ, ktorého počas tehotenstva navštevovala. Niekedy v máji mala porodiť a usmrtiť dievčatko, gynekológovi však tvrdila, že zomrelo v pôrodnici. Nepozdávalo sa mu to, pretože podľa neho bol plod životaschopný a keď si jej slová preveroval, zistil, že v žiadnej nemocnici nerodila.

Ďalšie dve deti - dvojičky, mala žena porodiť a usmrtiť vlani. Partner matky vyhlásil, že on o ničom nevedel. Žena povedala, že tehotenstvá pred ním skrývala. Manželia sú v insolvenčnom registri s dlžobami vyše 800 000 českých korún, ktoré nevedeli riešiť.

Pred rokom požiadali o osobný bankrot, súd im ho však neschválil. Ich žiadosti vyhovel až začiatkom tohto mesiaca. Obaja rodičia pracujú a chceli dlhy splácať aj s pomocou priateľov a rodiny, aby neprišli o rozostavaný rodinný dom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu