Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia na Filipínach: 35 mŕtvych, vyše 200 nezvestných

Tragédia si zatiaľ vyžiadala 35 mŕtvych Zobraziť galériu (3)
Tragédia si zatiaľ vyžiadala 35 mŕtvych (Zdroj: SITA)

MANILA - Na minimálne 35 mŕtvych už vzrástla bilancia piatkového potopenia trajektu pri pobreží Filipín, pričom záchranári stále pátrajú po viac ako 200 nezvestných. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na filipínsku armádu.

K nešťastiu došlo pri prístave mesta Talisay v provincii Cebu, asi 580 kilometrov južne od Manily. Zhruba 138 metrov dlhý trajekt MV St. Thomas Aquinas s vyše 800 ľuďmi na palube sa potopil vo večerných hodinách miestneho času po zrážke s nákladnou loďou. 

Záchranári a lode plávajúce v okolí už vytiahli z mora najmenej 630 živých osôb. Podľa rôznych údajov sa na palube trajektu s nachádzalo od 840-870 cestujúcich a členov posádky. Podľa armády je stále nezvestných 216 ľudí. 

Trajekt, smerujúci z južnej provincie Agusan del Norte do metropoly Manila, sa po prudkom náraze potopil v priebehu 30 minút. Stovkám ľudí, ktorí v čase kolízie väčšinou ešte spali, nezostala iná voľba, ako skočiť do mora. Do pátrania sa v noci nadnes zapojili lode filipínskej pobrežnej stráže a námorníctva, ako aj rybárske člny a ďalší dobrovoľníci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu