Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Alpách našli smrť: Zahynuli štyria horolezci, lavína aj pád do priepasti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

GRENOBLE - Dva rôzne incidenty vo francúzskych Alpách si v utorok vyžiadali životy najmenej štyroch horolezcov. Sedemčlennú skupinu zasiahla lavína, keď zostupovala z vrcholu Mont Blanc du Tacul vo výške 4 200 metrov, informovala polícia v regióne Horné Savojsko.

Záchranári neskôr našli dve Talianky vo veku 37 a 41 rokov pod snehom. Ich talianskeho horského vodcu sa podarilo vytiahnuť živého, utrpel však vážne zranenia a momentálne je na oddelení intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Annecy. Jeden člen skupiny je nezvestný a pátranie po ňom pokračuje, ostatným sa podarilo z incidentu vyviaznuť bez zranení.

V utorok sa našli tiež telá dvoch francúzskych horolezcov - ženy a muža po päťdesiatke. Objavili ich na dne 20 metrovej priepasti alpského masívu Roche de la Muzelle, kam zrejme spadli pri zostupe. 

Francúzske Alpy každoročne za účelom športovania či turistiky navštívia tisíce ľudí, niektorí sa však už domov v dôsledku rôznych nešťastí nevrátia. Jeden z najtragickejších incidentov sa odohral v júli 2012, keď lavína na Mont Blancu zabila deviatich Európanov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu