Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nemec udal banku pre podvody: Na sedem rokov ho zavreli na psychiatriu!

Gustl Mollath
Gustl Mollath

NORIMBERG - Nemec prežil v psychiatrickej liečebni sedem rokov po tom, čo upozornil na nekalé finančné operácie nemeckej banky HypoVereinsbank. Konečne sa dostal na slobodu, jeho prípad ale sleduje celý svet. Pravda pomaly vychádza najavo.

Za všetkým hľadaj ženu. Platí to aj v prípade, teraz už vo svete známeho Nemca Gustla Mollatha. Ten si vzal v roku 1991 za manželku Petru Mollathovú. Pracovala v banke HypoVereinsbank ako finančná poradkyňa. Vtedy ešte nevedel, že práve kvôli nej prežije sedem rokov v blázinci.

Gustl Mollath totiž prišiel na nekalé praktiky banky aj svojej ženy. V roku 2003 manželku a jej niekoľkých kolegov udal s tým, že prevádzajú obrovské finančné čiastky do Švajčiarska a okrádajú tým štát na daniach.

V tom čase banka preverila všetky transakcie s tým, že nič nenašla. Nevedno, či zhodou okolností alebo zámerne, no faktom je, že Mollathová hneď potom obvinila svojho manžela za údajné fyzické napadnutie. Súd ho uznal vinným s odôvodnením, že trpí paranoidnými predstavami.

Gustla teda zavreli do psychiatrickej liečebne. Po čase však pravda začala postupne vychádzať na povrch. Prípad opäť otvorila bavorská ministerka Beate Merková, ktorá prehlásila, že Gustla Mollatha nehospitalizovali kvôli trestnému oznámeniu. Lekár, ktorý údajne vyšetroval Gustla a podpísal sa pod vymyslené fyzické napadnutie, jeho manželku Petru Mollathovú nikdy nevidel.

Ako uvádza portál spiegel.de minulý týždeň prepustili 56-ročného Nemca zo psychiatrickej liečebne. Odvolací súd nariadil obnovenie kontroverzného prípadu. Gustla na psychiatriu prijali v roku 2006 za údajné ohrozovanie svojej manželky. Mollath a jeho stúpenci veria, že sa stal obeťou sprisahania, pretože odhalil nekalé peňažné transakcie svojej manželky v HypoVereinsbank.

Až po podrobnom vyšetrení sa ukáže, čo všetko pravdepodobne banka spôsobila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu