Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hafid, najhlúpejší zlodej mobilu na svete: Majiteľke posiela fotky, tá ich dáva na web!

Dubajský zlodej Hafid Zobraziť galériu (7)
Dubajský zlodej Hafid

IBIZA – Desiatky vlastných fotografií nevedomky posiela na Dropbox bývalej majiteľky, ktorej pred pár týždňami ukradol mobil počas dovolenky na Ibize. Žena ich začala zverejňovať na blogu, ktorý sa okamžite stal hitom internetu. Vďaka tomu sa stal z Hafida najznámejší zlodej mobilu.

Hafid sa zrejme v technológiách smartfónov nevyzná až tak dobre, inak by si dával väčší pozor.

Ako sa to vlastne stalo

Nemecká turistka a jej priatelia si užívali dovolenku na Ibize. Pár hodín po prílete do destinácie sa skupinka priateľov, už značne potužená alkoholom, vydala na nočné kúpanie. Svoje veci si odložili na hotelové lehátko. Turistka sa však z mora k lehátku vrátila, aby si odložila svoje spodné prádlo. Vtedy si všimla, že niekto pod stoličkou leží. Nehýbal sa, nereagoval. Turistka si myslela, že to bol jej priateľ Oli, ktorého sa snažila presvedčiť, aby sa k nim pridal. Domnievala sa ale, že je príliš opitý na to, aby sa postavil na vlastné a vrátila sa do vody. Po nejakom čase však zazrela Oliho, ako kráča po schodoch z hotelovej terasy. Oli sa vtom spýtal, kde si odložili veci, pretože na lehátkach žiadne nevidel. Vtedy sa všetko objasnilo. Podnapitá skupinka vyliezla z vody. Všetko však bolo preč, peňaženky, doklady vrátane pasu a aj smartfóny. Polonahí, opití a mokrí sa vrátili na recepciu. Personál im odmietol pomôcť, vraj je to u nich bežné a ak sa stane, že niekomu niečo zmizne, nikto sa o to už viac nestará.

Lupiči sú vynaliezaví, pretože s okuliarmi na nočné videnie sa schovávajú v dunách a čakajú, kým turisti opustia svoje veci.

Dubajský zlodej Hafid
Zobraziť galériu (7)

Najznámejší dubajský zlodej Hafid

Príbeh by nebol až taký zaujímavý ako fakt, že nie príliš technicky zdatný mladík Hafid používa ukradnutý smartfón na dennom poriadku. Nedal si ani námahu, aby ho vrátil do továrenských nastavení. Nemecká turistka, ktorej mobil patril, mala v aplikácii Dropbox spustené automatické nahrávanie fotografií do cloudu, prostredníctvom mobilného internetu. Zlodej si teda s radosťou vytváral momentky zo svojho života a pôvodnej majiteľke sa vždy odosielali na Dropbox účet. Postupom času pôvodná majiteľka zistila o zlodejovi mnoho, aj to, že je krajčír a spolu so svojim priateľov si založili internetový obchod s vlastným oblečením. Hafid sa dokonca snažil zbaliť kamarátky pôvodnej majiteľky mobilu, nakoľko ich kontakty našiel v jej Skype účte. Aby sa mu revanžovala, vytvorila blog (life of a stranger who stole my phone), kde pravidelne zverejňuje fotografie Hafida, spolu s vtipnými komentármi.

Blog už odvtedy navštívilo takmer 2,5 milióna ľudí. Z Hafida sa vo svete stala mediálna hviezda.

Hafid zverejnil tanečky

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu