Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Temná minulosť uznávaného profesora odhalená: Zavraždil svojich rodičov aj sestru!

Jamesova skutočná identita bola odhalená Zobraziť galériu (6)
Jamesova skutočná identita bola odhalená (Zdroj: nydailynews.com)

DECATUR - James St James je uznávaným profesorom psychológie na Millikin University v meste Decatur. Medzi študentmi i svojimi kolegami je veľmi obľúbený. Mnohí z nich ale ostali v šoku po tom, ako zistili, že je to v skutočnosti vrah, ktorý zabil svojich rodičov a sestru!

O prekvapivé odhalenie sa postarala reportérka texaského denníka The Georgetown Advocate, informuje denník New York Daily News. Na základe svojho pátrania zistila, že St James sa kedysi volal James Wolcott a vyzabíjal celú svoju rodinu.

Ku krvavému masakru došlo v roku 1967 v texaskom meste Georgetown. James mal vtedy pätnásť rokov, bol vynikajúcim študentom a zaujímal sa o hudbu. Lenže okrem toho bol aj psychicky chorý. V noci 4. augusta vošiel do obývačky, kde si jeho otec Gordon, ktorý bol profesorom biológie, čítal knihu a puškou ho strelil do hrude.

Temná minulosť uznávaného profesora
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: nydailynews.com)

Výstrel začula Jamesova sedemnásťročná sestra Libby, ktorá pribehla do izby, aby sa presvedčila, čo sa stalo. Brat zastrelil aj ju, ranami do hrudníka a tváre.

Temná minulosť uznávaného profesora
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: nydailynews.com)

Vražednému besneniu neušla ani matka. Jej syn krátko nato vošiel do spálne, kde ležala na posteli a poslal ju na druhý svet taktiež strelou do hrudníka.

Temná minulosť uznávaného profesora
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: nydailynews.com)

Pomätený Wolcott a potom s plačom vybehol von a prosil okoloidúcich o pomoc s tým, že niekto zabil jeho rodinu. Pre rozrušeného tínedžera si prišla polícia a odviedla ho na stanicu. Tam sa neskôr priznal, že vrahom je on, pričom veľmi detailne popísal, ako niekoľkonásobnú vraždu vykonal. Jeho motív vyrazil vyšetrovateľom dych. James vraj svoju rodinu nenávidel. Vadilo mu, že "matka pri jedle mľaskala a na sestre sa mu nepáčil jej zlý prízvuk". Otca zas nemohol vystáť kvôli tomu, že ho kritizoval kvôli jeho dlhým vlasom a nechcel ho pustiť na mierové manifestácie.

Wolcotta zatkli a umiestnili do väznice v okrese Williamson County. Psychiater ale zistil, že obvinený trpel paranoidnou schizofréniou a veril, že jeho rodina sa ho snažila zničiť. Duševné ochorenie ešte viac zhoršovala závislosť na lepidle.

Temná minulosť uznávaného profesora
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: nydailynews.com)

Po šesť mesiacov trvajúcom procese porota zložená zo samých mužov mladíka oslobodila. Následne bol prevezený do psychiatrickej liečebne, kde strávil šesť rokov. Po tom, ako lekári skonštatovali, že je zdravý, bol prepustený. Vrátil sa domov, kde zdedil panstvo svojich rodičov a každý mesiac dostával finančný podiel z otcovho penzijného fondu. O dva roky neskôr si legálne zmenil meno a zmizol. Neskôr vyšlo najavo, že začal študovať psychológiu a v tomto odbore získal niekoľko titulov. Vypracoval sa na uznávaného odborníka a na začiatku 90. rokov mu bolo ponúknuté miesto na Millikin University. Tam v roku 1997 získal učiteľskú cenu a stal sa predsedom katedry vied správania.

Temná minulosť uznávaného profesora
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: nydailynews.com)

Keď sa prevalilo, že kedysi zavraždil svoju rodinu, viacerí rodičia študentov, ale aj členovia mestskej rady Decaturu a bývalý šerif žiadali, aby bol James zo svojej funkcie odvolaný. Podľa nich mal pedagóg o svojej minulosti univerzite ešte predtým, než ho zamestnala, povedať. Tá má ale na vec iný názor a za svojím pracovníkom plne stojí.

"Millikin University bola nedávno upozornená na minulosť profesora Jamesa. Vzhľadom na to, že spomínané trestné činy vykonal, keď bol ešte dieťa a odvtedy úspešne absolvoval liečbu a a získal úspešnú profesionálnu kariéru, nemáme dôvod ho odvolať," povedal hovorca univerzity.

Na profesorovu stranu sa postavili aj študenti. "Stále ho rešpektujeme a dúfame, že mu jeho temná minulosť nezničí život. Cítime sa s ním dobre a podľa nás nepredstavuje pre verejnosť žiadnu hrozbu," dodal. James sa k celej veci doteraz nevyjadril a médiá odkazuje na vyhlásenie univerzity.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu