Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Slováci opäť bodujú vo svete: Nahrali hudbu k úspešnej počítačovej hre!

(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - O tom, že slovenskí hudobníci si vedia urobiť vo svete dobré meno, nie je pochýb, len málokto sa však o ich úspechoch dozvie aj v rodnej krajine. Najnovšie sa o zviditeľnenie postarali členovia Slovenského národného symfonického orchestra, ktorí sa podieľali na nahratí soundtracku k známej videohre.

Total War: Rome II (Totálna vojna: Rím II) pre PC od spoločnosti Sega sa dostane na trh 3. septembra a podľa portálu gamespot.com bude sťahovateľný obsah pre všetkých užívateľov v prvý deň zdarma. Zberateľská edícia, ktorá obsahuje 22-tisíc kusov, je však už teraz spolovice v Spojených štátoch vypredaná. O to lepšie tak znie, že na pokračovaní úspešnej stratégie sa podieľali aj Slováci.

Nahrávanie Slovenského národného symfonického orchestra sa uskutočnilo pod taktovkou amerického skladateľa a dirigenta Jeffa Atmajiana, ktorý nie je v tejto brandži žiadnym nováčikom. Na svojom konte má spoluprácu na takých filmoch ako Temný rytier, Som legenda, Turista, Terminátor: Vzbura strojov a mnohých ďalších.

O profesionalite našich hudobníkov zase svedčí fakt, že sú vyhľadávaným telesom, ktoré má vynikajúcu povesť vo svete filmu, televízie, nahrávkach vážnej aj populárnej hudby a už majú skúsenosti aj so soundtrackmi k iným počítačovým hrám.

Podľa internetovej stránky musicrecordinginbratislava.com je "Slovenský národný symfonický orchester nezávislým a exkluzívnym orchestrom, ktorý sa skladá zo špičkových hudobníkov z rôznych orchestrov v Bratislave, vrátane Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu, Slovenskej filharmónie v Bratislave a operných orchestrov". V jeho portfóliu sú uvedené tituly ako Myšiak Stuart Little 3, Spartakus, Maximálny limit či hry Narnia, Call of Duty, Warhawk alebo The Punisher.

Tvorcom hry sa však podarilo získať aj ďalšie želiezko v ohni, a to herca Marka Stronga, ktorý prepožičal svoj hlas generálovi Silanovi. Ten má hráčov sprevádzať v počiatočnej fáze stratégie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu