Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Malý princ George dostal nebezpečný darček: Toto mu venovali Austrálčania

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: treknature.com)

LONDÝN - Syn britskej vojvodkyne z Cambridge, malý princ George, ktorý sa narodil v pondelok, dostal od austrálskeho Severného územia neobvyklý darček. Pri príležitosti jeho narodenia mu miestni predstavitelia venovali malého krokodíla, ktorý nesie tiež meno George a vyliahol sa 3. decembra, v deň, kedy bolo oznámené, že Kate a William čakajú dieťa, uviedol britský denník The Daily Telegraph.

Krokodíla verejnosti predstavil predseda vlády tejto provincie Adam Giles. Ako uviedol, ide o "jedinečný darček". "Vieme, že princ George a kráľovský pár dostávajú veľa darčekov z celého sveta, toto je ale niečo unikátne zo Severného územia," povedal Giles.

Severné územie už v minulosti obdarilo krokodílmi aj Kate a Williama. Dostali ich k svojmu zasnúbeniu od metropoly provincie Darwinu. Krokodíly ale zostali v Austrálii, rovnako ako tomu bude s krokodílom Georgom. Giles však dúfa, že tento dar prinúti novopečených rodičov, aby aj so svojím synom sever Austrálie navštívili.

"Kráľovskému krokodílovi" zriadila miestna vláda stránku na sociálnej sieti Facebook, takže princ - až bude väčší - bude môcť na diaľku sledovať jeho aktivity. Austrálčania sa navyše chystajú, že princovi Georgovi každý rok pošlú pohľadnicu, kde ho budú informovať o tom, aké pokroky robí George - krokodíl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu