Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zosuvy pôdy si vyžiadali ďalšie obete: O život prišlo 71 ľudí, medzi nimi aj batoľa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KÁTHMANDU - Zosuvy pôdy vyvolané monzúnovými dažďami v Nepále v uplynulých dňoch opäť zasiahli obytné budovy, pričom osem ľudí zahynulo a ďalších päť je nezvestných. Tlačovú agentúru AFP o tom v utorok informoval vysoký predstaviteľ tamojšej polície Surendra Bahadur Shah, podľa ktorého sú medzi obeťami tri deti vo veku tri mesiace až 12 rokov.

 Smrtiace zosuvy hlásili v nedeľu a pondelok zo západnej časti krajiny, zatiaľ čo v okrese Dolakha na severovýchode policajti a vojaci hľadajú päťčlennú rodinu, ktorú pravdepodobne zasypali trosky. Podľa miestneho policajného dôstojníka Prakasha Adhikariho je však šanca nezvestných na prežitie len "mizivá".

Zosuvy pôdy a záplavy počas moznúnovej sezóny, ktorá v Nepále trvá od júna do septembra, si každoročne vyžiadajú životy niekoľkých stoviek obyvateľov. Nepálske ministerstvo vnútra uvádza, že v súvislosti s tohtoročným monzúnom eviduje zatiaľ 71 mŕtvych. Rozsiahle povodne a zosuvy hlásili aj zo severnej Indie, kde v uplynulých týždňoch zahynulo až niekoľko tisíc ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu