Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zvrátené hobby: Rakúšan (47) si doma postavil múzeum z lebiek a kostí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MARIA WEINBERG – Rakúska polícia zadržala muža (47), ktorý si doma vytvoril súkromné ​​múzeum z 56 ľudských lebiek a 55 ďalších kostí. Čaká ho obvinenie z rušenia pokoja mŕtvych, napísala agentúra APA.

Muž z východnej spolkovej krajiny Burgenland mal podľa polície zvláštnu záľubu v ľudských pozostatkoch. Ako povedal magazínu BZV, odniesol kostrové ostatky z kostnice pri kostole len preto, aby ich "zachránil pred zchátráním".

Polícia vychádza z predpokladu, že sa zrejme v rozhovore s predstaviteľmi obce Maria Weinberg, prípadne pri návšteve tamojšieho kostola dozvedel, že sa v priľahlej kaplnke nachádza podzemné kostnica. Asi pred mesiacom potom zadržaný, ktorého meno nebolo zverejnené, kontaktoval kostolníka s vybájenou historkou. Nahovoril mu, že prichádza s oficiálnym poverením a potrebuje kosti a lebky pre múzeum v Oberwarte.

Kostolník v dobrej viere povolil vypratanie kostnice a odvoz kostrových pozostatkov. Muž sa do kostnice, pochádzajúcej zo 17. storočia, spustil dierou, vypratal ju až na pár poškodených ostatkov a lebky a kosti si preniesol do vlastného bytu.

Na stopu falošnému muzejnému pracovníkovi prišla polícia na základe anonymného udania, že sa muž pokúšal na blšom trhu predať tri lebky a dve stehenné kosti. Sám "zberateľ" ale vyhlásil, že kostrové pozostatky vystavil na trhu len kvôli "reklame" na svoje súkromné ​​múzeum.

Prezrieť si ho ale prišli ako prví policajti, ktorí kosti a lebky zabavili. Ostatky budú vrátené na miesto, kam patria.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu