Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Muž ukradol 56 lebiek: Chcel ich speňažiť na blšom trhu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Rakúska polícia pokračuje vo vyšetrovaní muža, ktorý vo svojom dome uskladňoval 56 ľudských lebiek a 55 kostí ukradnutých z kostolného karnera zo 17. storočia v obci Eberau v spolkovej krajine Burgenland, neďaleko rakúsko-maďarských hraníc. Muž plánoval pozostatky predať na blšom trhu.

Vyšetrovateľov upovedomili po tom, ako sa 47-ročný nezamestnaný muž tento mesiac pokúsil predať tri lebky a dve stehenné kosti na blšom trhu. Podľa agentúry APA sa muž ku kostrovým pozostatkom dostal ľsťou - miestneho kostolníka oklamal, že je pracovníkom múzea v Oberwarte. Po tom, ako mu ten, nič netušiac umožnil prístup do podzemných priestorov kostola, takmer všetky pozostatky odniesol domov.
      
Kriminalisti dnes dementovali tvrdenia samotného "zberateľa" pre regionálny týždenník BVZ, že mu išlo o záchranu artefaktov.
      
Krajinská polícia uviedla, že prípad posunie prokuratúre. Páchateľovi v prípade potvrdenia viny súdom hrozí trest odňatia slobody na maximálne tri roky za znesvätenie miesta posledného odpočinku, pripomenula tlačová agentúra DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu