Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO havárie autobusu pri Moskve: Rozlomil sa napoly, 18 mŕtvych!

Najmenej 18 ľudí prišlo o život Zobraziť galériu (3)
Najmenej 18 ľudí prišlo o život (Zdroj: en.rian.ru)

MOSKVA - Najmenej 18 ľudí zahynulo a 55 utrpelo dnes zranenia pri zrážke plne obsadeného prímestského autobusu a nákladného auta vezúceho štrk v Moskovskej oblasti. Medzi mŕtvymi je aj jedno dieťa, informovala agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na zdravotnícke zdroje.

Pôvodná bilancia uvádzala 14 mŕtvych, v nemocniciach však medzičasom zomreli štyri ťažko zranené osoby. Z 55 zranených sa šesť nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti. 

Plne obsadený kĺbový autobus smeroval z mesta Podoľsk v Moskovskej oblasti, vzdialeného približne 35 kilometrov severne od centra ruskej metropoly, do obce Žochovo, keď doň pri dedine Oznobišino z vedľajšej cesty zboku narazilo nákladné auto KAMAZ. 

Autobus sa následne rozlomil na dve časti. Nákladné auto sa prevrátilo nabok a do autobusu sa z neho vysypala časť nákladu štrku. Keďže nehoda sa stala na frekventovanej ceste, na video ju zachytili aj očití svedkovia.

Nehodu mal spôsobiť 46-ročný vodič nákladného auta z Arménska, ktorého v nemocnici už vypočuli. Prvé správy uvádzali, že nehodu neprežil. Zistilo sa, že v priebehu tohto roka ho už šesťkrát pokutovali za porušenie dopravných predpisov. V prípade, že ho uznajú vinným, hrozí mu až sedemročné väzenie.

Na odstraňovaní následkov nehody sa podieľalo viac ako 230 záchranárov, 30 sanitiek a dva vrtuľníky. Cestu sa po niekoľkých hodinách podarilo sprejazdniť.

Haváriu natočil aj náhodný vodič

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu