Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Horor na sále: "Mŕtva žena" otvorila oči a zistila, že jej berú orgány!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Strach pred operáciou je typický pre každého človeka, ktorý sa bojí o svoj život a mátajú ho rôzne katastrofické scenáre. Jedným z nich býva aj ten, že sa preberie uprostred zákroku a bude cítiť všetku bolesť. To, čo sa prihodilo istej Newyorčanke (41), je však ešte horšie.

Colleen Burnsovú vzali v roku 2009 do newyorskej nemocnice po predávkovaní liekmi a kvôli pochybeniu lekárov ju predčasne vyhlásili za mŕtvu. Napriek tomu, že užila zmes Xanaxu, Benadrylu a svalových relaxantov, zdravotníci nedodržali odporúčaný postup a nevykonali dostatok potrebných testov. Inak by zistili, že žena ešte vôbec nie je na pravde božej, ale iba v kóme.

Správu o tom, že Colleen skonala, oznámili aj jej príbuzným a požiadali o súhlas na odpojenie prístrojov a darovanie orgánov. Podľa portálu tn.cz deň pred tým, ako ju mali pitvať, ju sestrička pošteklila na nohe a ona skrútila palec, ale lekári túto známku života údajne ignorovali.

Podľa matky Lucille dokonca pri prevoze na sálu pohybovala perami a navyše jej pichli sedatívum. "Keď niekomu musíte podať sedatívum, je predsa zrejmé, že nie je mozgovo mŕtvy a že ho nemôžete začať rozoberať na orgány," uviedol pre denník Daily Mail chirurg David Mayer.

Lekári z inkriminovanej nemocnice uznali, že Colleen nie je mŕtva až vo chvíli, keď na operačnej sále otvorila oči. Hoci sa neuveriteľný škandál snažili ututlať, nepodarilo sa im to a úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou udelil zariadeniu pokutu vo výške 22 tisíc dolárov. Okem toho museli najať neurológa, ktorý zamestnancov naučil, ako identifikovať mozgovú smrť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu