Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Horor v českej autoumyvárni: Auto zhorelo do tla, boli v ňom aj tri deti!

Auto vzbĺklo počas umývania Zobraziť galériu (3)
Auto vzbĺklo počas umývania (Zdroj: HZS Libereckého kraja)

ČESKÁ LÍPA - S požiarom, s akým počas víkendu bojovali hasiči z Českej Lípy, sa len tak nestretávajú. Auto, v ktorom sedel vodič s troma deťmi, vzbĺklo práve vo chvíli, keď bolo vnútri autoumyvárni a o pár minút zhorelo do tla.

Celej posádke vrátane malých detí sa podarilo z horiaceho auta včas vyslobodiť a k žiadnym zraneniam našťastie nedošlo. Auto aj s umývacou linkou sú však zrelé do šrotu. K hrozivému požiaru došlo ešte v sobotu okolo obeda na jednej z čerpacích staníc v Českej Lípe.

Na miesto okamžite vyrazili hasiči. "Hasiči odpojili objekt od elektriny a požiar uhasili pomocou vysokotlakových prúdov vody," uviedla hovorkyňa hasičov z Libereckého kraja Zdenka Štrauchová.

Horor v českej autoumyvárni:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HZS Libereckého kraja)

Po uhasení priestor skontrolovali termokamerou, aby mali istotu, že sa požiar z priestoru umyvárne nerozšíril ventiláciou ďalej. Škody na zdraví či životoch neboli vďaka včasnej reakcii vodiča žiadne. Oheň však celkom zničil auto aj linku. "Škoda na osobnom automobile bola stanovená na 90 tisíc Kč (asi 3465 eur, pozn. red.) a škoda na umývacej linke bola vyčíslená na 3 mil. Kč (115,5 tisíc eur, pozn. red)," dodala Štrauchová. Príčinu požiaru vyšetrujú.

Horor v českej autoumyvárni:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HZS Libereckého kraja)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu