Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nezamestnaní žalujú Úrad práce: Za to, že im nevedeli nájsť robotu, chcú 300-tisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Šesť nezamestnaných Francúzov sa tento týždeň zapíše do histórie. Chystajú sa totiž požiadať Úrad práce, aby každému z nich vyplatil odškodné vo výške 300.000 eur za to, že im nedokázal nájsť zamestnanie. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na jedného z ich právnikov.

Vo Francúzsku je už bez práce rekordných 3,26 milióna ľudí. Prezident François Hollande pritom sľúbil, že do konca roka zastaví rast nezamestnanosti, avšak podľa expertov jeho sľub je v súčasnej ekonomickej situácii ťažko splniteľný. Hospodárstvo krajiny sa totiž prepadlo do recesie.

Vláda obviňuje zo zhoršenia situácie v ekonomike dlhovú krízu v eurozóne a tvrdí, že predchádzajúci konzervatívny kabinet prezidenta Nicolasa Sarkozyho jej zanechal zanedbané hospodárstvo.

Florent Hennequin, jeden z právnikov, ktorí zastupujú žalujúce strany, dnes novinárom oznámil, že sa spolu s vplyvným odborovým zväzom CGT chystajú v piatok 5. júla predložiť žiadosti o kompenzácie na parížskom riaditeľstve Pôle emploi (Úrad práce).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu