Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Disneyland dostal pokutu 150 tisíc: Za najímanie špiónov!

Disneyland
Disneyland (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzsky súd potrestal vlastníkov zábavného parku Disneyland neďaleko Paríža sumou 150-tisíc eur za protizákonné vyšetrovanie potenciálnych záujemcov o prácu.

Spoločnosť Euro Disney uznali vinnou z ilegálneho získavania informácií, porušovania práva na súkromie a manipulácie elektronických údajov. Prevádzkovateľ, ktorý preverovanie obhajuje cieľom zaistenia úplnej bezpečnosti, si najal aj dvoch bývalých policajtov.

Tí za poskytovanie údajov dostali podmienečné tresty a pokuty vo výške tritisíc, respektíve štyritisíc eur. Poškodení zastupovaní odbormi však označujú finančné tresty pre bohatú spoločnosť za smiešne.

Vedenie Disneylandu si od roku 1997 najímalo profesionálov a prostredníctvom špeciálneho programu zhromažďovalo údaje o stovkách uchádzačoch o prácu v populárnom parku. S týmito praktikami však skončilo v roku 2004.

Euro Disney argumentuje, že takto chcelo zaistiť bezpečnosť zariadenia a taktiež minimalizáciu hrozieb zo strany pedofilov pre milióny detí, ktoré ročne park navštívia. Minulý rok ho navštívilo celkovo 16 miliónov ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu