Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kim Čong-un údajne použil knihu Adolfa Hitlera ako ideologickú príručku

Kim Čong-un
Kim Čong-un (Zdroj: internet)

SOUL - Severná Kórea s hnevom poprela správu o tom, že jej líder Kim Čong-un použil knihu nacistického vodcu Adolfa Hitlera ako ideologickú príručku pre vlastné vedenie krajiny. Zároveň sa mala autorom správy údajne vyhrážať zabitím, informovalo dnes internetové vydanie denníka Japan Times.

Inkriminovaný článok sa objavil na webovom spravodajskom portáli skupiny New Focus International, ktorý prevádzkujú severokórejskí utečenci. Uvádza sa v ňom, že Kim Čong-un rozdal výtlačky Hitlerovej knihy Mein Kampf (Môj boj) čelným severokórejským predstaviteľom a vyzval ich, aby si ju naštudovali ako príručku vodcovstva. Preklady nacistického manifestu im mal rozdať v období svojich narodenín v januári, píše sa v správe.

"Zmieňujúc sa, že Hitler dokázal znovu vybudovať Nemecko krátko po jeho porážke v prvej svetovej vojne, Kim Čong-un vydal príkaz, aby sa podrobne študovala Tretia ríša a prevzali sa z nej praktické ponaučenia," cituje správa nemenovaného činiteľa KĽDR pracujúceho v Číne.

Správu v stredu prebrali všetky významné juhokórejské noviny. Policajné orgány KĽDR ju označili za "prekliaty zločin" zacielený na zneváženie Kim Čong-una a prisľúbili, že zabijú "ľudskú háveď", ktorá stojí za napísaním daného článku.

"Sme odhodlaní podniknúť všetky potrebné kroky na to, aby sme fyzicky zlikvidovali opovrhnutiahodnú ľudskú háveď, ktorá spáchala túto vlastizradu," oznámilo vedenie severokórejskej polície vo svojom oficiálnom vyhlásení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu