Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Louisiane vybuchla chemická továreň: Najmenej 30 zranených!

Najmenej 30 zranených pri výbuchu v chemickej továrni v štáte Louisiana
Najmenej 30 zranených pri výbuchu v chemickej továrni v štáte Louisiana (Zdroj: YouTube)

GEISMAR - Požiar vypukol dnes ráno miestneho času po predchádzajúcej explózii v prevádzke firmy Williams Companies v americkom meste Geismar, ktorá sa zameriava na spracovanie zemného plynu a prevádzkovanie plynovodov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na políciu štátu Louisiana.

Najmenej 30 ľudí previezli sanitky a vrtuľníky do nemocnice. Rozsah a druh zranení zatiaľ nie sú známe. Geismar leží približne 32 kilometrov juhovýchodne od lousianskej metropoly Baton Rouge. Obyvateľov v okolí továrne polícia vyzvala, aby zostali doma a zatvorili všetky okná a dvere.

Prevádzka v Geismare produkuje vysoko horľavé plyny, ktoré sú základnými surovinami v petrochemickom priemysle. Firma Williams Companies na svojej webovej stránke uvádza, že továreň vyrába etylén a propylén.

Zdravotníckeho záchranára z Texasu, ktorý pomáhal evakuovať ľudí po aprílovom výbuchu v továrni na hnojivá v mestečku West, obvinila dnes federálna prokuratúra z prechovávania materiálu na výrobu rúrkovej bomby.

Štrnásť ľudí zahynulo a ďalších asi 200 utrpelo zranenia pri mohutnom výbuchu v továrni na hnojivá v texaskom mestečku West, ku ktorému došlo 17. apríla. Vyšetrovatelia dospeli k záveru, že pri výbuchu v továrni West Fertilizer explodoval dusičnan amónny. Federálne úrady zabezpečili prístrešie obyvateľom približne 70 domov, ktoré boli zničené alebo vážne poškodené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu