Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Útek sexuálneho maniaka skončil tragikomicky: Milan doplatil na školácku chybu!

Milan si útekom poriadne zavaril
Milan si útekom poriadne zavaril (Zdroj: noen.at)

VIEDEŇ - Čoskoro ho mali pustiť na slobodu, nevydržal. Slovenský väzeň, ktorý sa dal počas minulotýždňovej vychádzky vo Viedni na útek, je späť za mrežami. Osudným sa mu stal nákup v miestnom supermarkete, kde sexuálneho maniaka vďaka fotografii kolujúcej internetom spoznala jedna z pracovníčok a udala ho na polícii. Najväčším paradoxom je fakt, že Milan, nebyť úteku, mal byť už čochvíľa prepustený na slobodu.

Milan odsúdený za sexuálne násilie mohol byť podľa rakúskej polície nebezpečný, a preto pred ním verejnosť vystríhala. Ukrývať sa mu darilo celý týždeň až nakoniec doplatil na školácku chybu, keď sa vybral na nákup do supermarketu v mestskej časti Simmering. Tam ho spoznala jedna z pracovníčok a ihneď zalarmovala políciu. "Vedúca prevádzky spoznala utečenca vďaka fotografii z Facebooku a upozornila políciu," uviedla pre  APA policajná hovorkyňa Adina Mircioane.

Slovenský zvrhlík sa vraj policajtov snažil zmiasť a vydával sa za niekoho iného. Výhovorky mu však neprešli a bol prevezený na policajnú stanicu, kde ho identifikovali. Odtiaľ putoval rovno späť za mreže do väznice v Josefstadte. Paradoxom je, že mal byť už čoskoro prepustený na slobodu, nepremysleným dobrodružstvom si však pobyt v cele zrejme predĺži.

Slovák sa v rakúskej base podroboval psychiatrickej liečbe. Podľa expertov bola liečba úspešná a muža "pripravovali na prepustenie na slobodu". Bez incidentu absolvoval už šesť terapeutických vychádzok, preto ošetrujúci personál neočakával takéto jeho nelogické konanie. Priznali však, že nejde o jeho prvý útek.

Nepozorovane opustil v roku 2011 aj mreže väznice v okrese Amstetten, kedy tiež ušiel počas vychádzky.  V ústave bol od roku 2007, kedy ho odsúdili. Na prvom úteku spáchal viacero prepadov so sexuálnym motívom a podarilo sa ho zatknúť v decembri 2011. Tinn v súvislosti s touto kauzou pripomenul, že rakúske zákony sú v princípe orientované na to, že odsúdený bude raz prepustený na slobodu po úspešnom absolvovaní terapie a následnom ochrannom dohľade.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu