Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Panika v moskovskom metre: Pri požiari kábla najmenej 40 zranených!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Najmenej 40 ľudí utrpelo zranenia pri požiari, ktorý dnes vypukol v moskovskom metre počas rannej dopravnej špičky. Ďalšie tisíce cestujúcich museli evakuovať, informovala agentúra DPA.

Plamene pred 9.00 h miestneho času zachvátili tunel podzemnej dráhy v blízkosti Kremľa medzi stanicami Ochotnij riad a Leninova knižnica.

Úrady nariadili uzavretie troch staníc metra, z ktorých celkovo evakuovali viac ako 4500 pasažierov. V ich okolí sa tvorili dlhé rady čakajúcich cestujúcich. V dôsledku uzávierky prestali premávať vlaky na kľúčovej "červenej" linke metra Sokolničeskaja.

Väčšina zo 40 obetí, medzi ktorými boli aj deti, sa nadýchala jedovatého dymu, pričom štyri osoby museli previezť do nemocnice.

Podľa zdroja z ruského ministerstva pre mimoriadne situácie, ktorý citovala agentúra RIA Novosti, požiar pravdepodobne zapríčinilo vznietenie vysokonapäťového rozvodného kábla v tuneli. Plamene sa podarilo uhasiť v priebehu pol hodiny, likvidácia následkov incidentu však potrvá niekoľko hodín. Obnovenie normálnej prevádzky vlakov sa očakáva až v popoludňajších hodinách.

Moskovské metro tvorí kostru dopravného systému ruskej metropoly a denne prepraví okolo deväť miliónov ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu