Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vodič zabil bračekov hrajúcich sa na chodníku: Hrozí mu šesťročné väzenie

Chlapci boli na mieste mŕtvi
Chlapci boli na mieste mŕtvi (Zdroj: Tv Nova, archív)

PRAHA - Vodiča, ktorý 29. mája zrazil dvoch bratov vo veku šiestich a štyroch rokov, hrajúcich sa na chodníku v mestečku Sobotka v Královohradeckom kraji, obvinili z trestnéh činu usmrtenia z nedbalosti, za čo mu hrozí v prípade potvrdenia viny súdom až šesťročné väzenie. Informoval o tom dnes server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu polície v Jičínskom okrese Hanu Klečalovú.

Šesťdesiattriročný muž za volantom Škody Fabia sa na relatívne prehľadnom úseku dostal s vozidlom až na chodník, kde najskôr narazil do kontajnera na komunálny odpad. Dvom bratom, ktorí sa v tom čase hrali na trávniku spôsobil zranenia, nezlučiteľné so životom. Obe deti zomreli na mieste tragédie. Vozidlo sa ešte zrazilo s iným autom a zastavilo sa až po desiatkach metrov bez toho, že by zranilo ďalšie osoby.
      
Vodič podľa očitých svedkov akoby najskôr vôbec neregistroval čo sa stalo, ale povedak, že pred jazdou užil nešpecifikované lieky. Test na prítomnosť alkoholu bol negatívny. Vyšetrovatelia teraz čakajú na výsledky technickej expertízy stavu vozidla a lekárskeho vyšetrenia samotného vodiča.
      
Podľa hovorkyne polície môže vyšetrovanie kauzy trvať niekoľko mesiacov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu