Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Biely dom dostal podozrivý list, podobný ako starosta New Yorku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Do Bieleho domu doručili podozrivý list, podobný tomu, aký dostal starosta New Yorku Michael Bloomberg. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Podľa federálnej agentúry USSS, zaisťujúcej bezpečnosť prezidenta USA, podozrivú zásielku zadržali v zariadení, ktoré kontroluje poštu adresovanú Bieleho domu, nachádza sa však mimo jeho priestorov. Následne ju odovzdali protiteroristickej službe Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), ktorá vykoná príslušné skúšky a začne vyšetrovanie.
      
Podľa správ stanice CBS News bol list adresovaný prezidentovi USA Barackovi Obamovi a podľa poštovej pečiatky ho odoslali z mesta Shreveport v Louisiane. Existuje pritom podozrenie, že mohol byť - rovnako ako zásielky pre Bloomberga - kontaminovaný smrteľne jedovatým ricínom.
      
Z toho istého miesta v Louisiane totiž odoslali aj dva anonymné výhražné listy, pravdepodobne obsahujúce stopy ricínu, doručené minulý týždeň newyorskému starostovi Michaelovi Bloombergovi a ním podporovanej mimovládnej organizácie presadzujúcej kontrolu zbraní. U zamestnancov, ktorí prišli do kontaktu s listami, sa neprejavili žiadne symptómy otravy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu