Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Tiger zabíjal v britskej ZOO: Šelma roztrhala ošetrovateľku (†24)!

Mŕtva ošetrovateľka Sarah McClay Zobraziť galériu (2)
Mŕtva ošetrovateľka Sarah McClay (Zdroj: thewestmorlandgazette.co.uk, SITA)

LONDÝN - V Británii zomrela mladá ošetrovateľka zvierat, ktorú napadol a vážne zranil tiger. Nešťastie sa stalo v malej zoologickej záhrade v grófstve Cumbria v severozápadnom Anglicku, kde v piatok dvadsaťštyriročná žena vstúpila do výbehu tigra sumatranského.

Majiteľ zoo pre stanicu BBC povedal, že zamestnanci mali prísny zákaz vstupovať priamo k zvieratám a nemá vraj tušenie, prečo mladá žena zákaz porušila. Tiger ošetrovateľke spôsobil vážne zranenia na krku a hlave. Ženu previezli do nemocnice, tam však svojim zraneniam podľahla, oznámila dnes polícia.

"Máme veľmi prísne pravidlá a postupy, ktoré sa týkajú chovu veľkých šeliem, ale vyzerá to, že sa nimi neriadila. Z nevysvetliteľných dôvodov otvorila bránku a vošla do výbehu. Už sa nikdy nedozvieme, prečo to bez vedomia kohokoľvek ďalšieho urobila. Nemala k tomu žiadny dôvod, "povedal BBC zakladateľ zoo David Gill.

Sarah McClay bola podľa neho skúsenou ošetrovateľkou a so šelmami pracovala už dlhšiu dobu. Návštevníci zoo vraj nijako ohrození neboli.

Zvierací park v mestečku Dalton-in-Furness je súkromná zoologická záhrada založena v roku 1994. Chváli sa práve úspešným chovom tigrov: ako jediné zariadenie v Británii chová ako sumatranské, tak sibírske tigre. Tiger sumatranský je najmenším poddruhom tigra a patrí ku kriticky ohrozeným šelmám. Dospelý jedinec váži asi 120 až 180 kilogramov.

K úmrtiam návštevníkov a ošetrovateľov v zoologických záhradách dochádza zriedka. Vlani v novembri prišiel v americkom Pittsburghu o život trojročný chlapec, ktorý spadol do výbehu divokých psov. Sibírska tigrica zabíjala v roku 2008 v San Franciscu: utiekla vtedy z výbehu, jedného človeka zabila a dvoch zranila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu