Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Strelec z Cannes pri zatýkaní kričal: Robím to v mene božom!

Muž strieľajúci zo štartovacej pištole vyvolal na festivale v Cannes paniku
Muž strieľajúci zo štartovacej pištole vyvolal na festivale v Cannes paniku (Zdroj: YouTube)

CANNES - Polícia vo francúzskom Cannes zadržala v piatok muža, ktorý vydesil účastníkov terajšieho filmového festivalu, keď napadol televízne štúdio vyzbrojený napodobeninou granátu a pištoľou so slepými nábojmi. Informovala o tom agentúra AFP.

Incident si nevyžiadal žiadnych zranených a francúzska televízna stanica Canal + obnovila vysielanie po niekoľkominútovej pauze. Útočník podľa polície vypálil dvakrát do vzduchu, keď sa blížil k improvizovanému štúdiu na pobreží Croisette, z ktorého televízia informuje o festivalovom dianí. V štúdiu v tú dobu zrovna sedeli Christopher Waltz, držiteľ Oscara za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe vo filmoch Nehanební bastardi a Nespútaný Django, a francúzsky herec Daniel Auteuil. Po streľbe vypukla v zhromaždenom dave panika, ktorá však rýchlo pominula.
   
Podľa polície má zadržaný muž 42 rokov a je zrejme "duševne nevyrovnaný". Mal pri sebe vyskakovací nôž a pri zatýkaní kričal: "Robím to v mene božom."
   
"Bodyguard skočili cez zátarasy do davu a zrazili podozrivého na zem. Všetkým okolo povedali, nech utekajú preč, pretože ten muž mal v ruke granát," citovala agentúra Reuters jedného zo svedkov. Na živých záberoch bolo vidieť, ako zo štúdia utekajú herci aj členovia filmového štábu a jeden z utekajúcich vykrikuje: "Vonku niekto strieľa."
   
Väčšiu pozornosť médií však v piatok upútal iný incident, ku ktorému v Cannes došlo. Z miestneho hotela ktosi ukradol šperky v hodnote 1,4 milióna dolárov, ktoré si počas festivalu mali požičiavať prítomné hviezdy.
   
Festival v Cannes patrí medzi najprestížnejšie filmové prehliadky na svete. Panujú pri ňom prísne bezpečnostné opatrenia, ktoré boli posilnené po bombovom útoku na maratón v americkom Bostone 14. apríla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu