Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Poplach vo Francúzsku: Bratia sa vyhrážali, že budú zabíjať na škole

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

CHALON-SUR-SAONE - Polícia vo východnom Francúzsku v sobotu zatkla dvoch bratov pre podozrenie, že stoja za hrozbami masového zabíjania na strednej škole. Informovali o tom miestne úrady.

Jeden z mladíkov poslal hrozbu z internetovej kaviarne, v čoho dôsledku polícia nasadila do škôl v oblasti východofrancúzskeho mesta Štrasburg stovky policajtov. Zadržaní muži majú okolo dvadsiatky, bližšie údaje o nich zatiaľ zverejnené neboli.

Polícia nasadila 750 svojich príslušníkov do 59 stredných škôl v oblasti Štrasburgu po internetových hrozbách neznámeho mladíka, že zastrelí svojich spolužiakov a potom sám seba. “Bývam v jednom meste, v ktorom je jedna škola a v piatok sa zapíšem do histórie. V tento deň ukončím veľa životov vrátane svojho,” napísal. Doplnil, že strieľať bude zo strýkovej poľovníckej pušky a poloautomatickej zbrane. Podľa vlastných slov vie, ako ich použiť.

K vážnemu incidentu na škole došlo vo Francúzsku aj vo štvrtok. Päťdesiatročný muž sa strelil do hlavy v základnej škole v centre Paríža pred desiatkami vyľakaných žiakov. Muž mal po rozvode psychické problémy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu