Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Obama zdôraznil obavy ohľadom prítomnosti chemických zbraní v Sýrii

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama počas pondelkového telefonického rozhovoru so svojím ruským kolegom Vladimirom Putinom zdôraznil obavy USA ohľadom prítomnosti chemických zbraní v Sýrii. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na oficiálne vyhlásenie Bieleho domu.

USA sa snažia zistiť skutočnosti o údajnom použití chemických zbraní zo strany Sýrie, pričom americkí predstavitelia minulý týždeň uviedli, že sú si tým viac-menej istí. Ak by sa však predpoklady s určitosťou potvrdili, mohla by sýrska vláda čeliť bližšie neurčeným medzinárodným opatreniam, píše Reuters.

"Prezidenti Obama a Putin zhodnotili situáciu v Sýrii, pričom americká strana podčiarkla svoje obavy o prítomnosť chemických zbraní v Sýrii," uviedol Biely dom. Obaja lídri sa dohodli, že ohľadom predmetnej záležitosti zostanú v kontakte. Šéfovia diplomacií John Kerry a Sergej Lavrov budú o situácii v Sýrii ďalej rokovať.

Obama a Putin sa v nasledujúcich mesiacoch stretnú dvakrát - v júni na samite krajín G8 v Severnom Írsku a opäť v septembri na americko-ruskom samite v Rusku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu