Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Otrasné FOTO znetvorenej tínedžerky: Brat jej zasadil 15 rán sekerou!

Gul Meena netuší, čo s ňou bude ďalej.
Gul Meena netuší, čo s ňou bude ďalej. (Zdroj: profimedia.sk)

KÁBUL - Život tínedžerky (17) visel na vlásku po tom, čo sa ju pokúsil zavraždiť jej vlastný brat, aby obhájil česť rodiny. Napriek tomu, že jej zasadil 15 rán sekerou, dievčina sa zo zranení vystrábila. Paradoxne si však teraz želá, aby bola radšej zomrela. Jej znetvorená tvár pre ňu predstavuje ťaživé bremeno.

Keď mala Gul iba 12 rokov, vydali ju za 60-ročného muža a poslali do školy v Pakistane. Každý deň ju mlátil a keď prosila, aby s tým prestal, pokračoval ďalej a ignoroval jej plač. "Moja rodina by ma zbila, keby som sa sťažovala. Povedali mi, patríš do manželovho domu, to je tvoj život," zverila sa televízii CNN.

V novembri minulého roka si napokon zbalila tašku a ušla s mladým Afgancom. "Pokúsila som sa niekoľkokrát spáchať samovraždu, ale nevyšlo to. Nenávidela som svoj život, musela som odísť. Keď som utiekla, vedela som, že je to nebezpečné. Môj manžel a rodina ma budú hľadať, ale nikdy som si nemyslela, že sa stane niečo takéto," spomína na svoj útek do Jalalabadu v Afganistane po piatich rokoch utrpenia.

Dvojicu však onedlho našiel Gulin brat, ktorý sa rozhodol očistiť česť rodiny tým, že jej priateľa ubil sekerou na smrť a jej zasadil 15 rán. Keď si myslel, že je mŕtva, nechal ju ležať v kaluži krvi na posteli s časťou mozgu vytŕčajúceho z rozbitej lebky.

Chirurgovia v zdravotníckom centre v Nangarhare jej zachránili život aj napriek veľkej strate krvi. Rodina dievčinu ale zavrhla a pakistanské úrady jej nechcú za týchto okolností poskytnúť žiadnu podporu, píše CNN. Dva mesiace jej lieky hradili lekári v nemocnici a neskôr skončila v útulku s názvom Ženy pre afganské ženy, ktorý ju prichýlil v Kábule. Bolo to v čase, keď sa nedokázala sama ani najesť a musela nosiť plienky.

"Od príchodu do útulku som sa snažila zabiť, ale nedovolili mi to. Keď sa pozriem do zrkadla, zakrývam si rukou jednu stranu tváre. Ľudia mi hovoria, aby som to nerobila... ale ja sa hanbím," dodala na záver.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu