Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Španielska princezná si vraj zašpinila rúčky: Tiež je podozrivá zo sprenevery

Španielska princezná Cristina a jej manžel Iňaki Urdangarín
Španielska princezná Cristina a jej manžel Iňaki Urdangarín (Zdroj: TASR)

MADRID - Španielsky vyšetrovací sudca José Castro vyhlásil v prípade korupčného škandálu za podozrivú dcéru španielskeho kráľa, princeznú Cristinu a predvolal ju na 27. apríla na výsluch. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.

Sudca už vyšetruje manžela 47-ročnej princeznej, bývalého hádzanárskeho reprezentanta Iňakiho Urdangarína. Podozrievajú ho, že spreneveril verejné financie za milióny eur.

Infantka je podozrivá, že sa na obchodoch svojho manžela podieľala. Ďalším hlavným podozrivým v prípade je bývalý Urdangarínov obchodný partner Diego Torres.

Sudca už vo februári začal s procedúrou na zhabanie majetku Urdangarína. Manžel princeznej nezaplatil súdom nariadenú platbu. Preto José Castro požiadal daňový úrad, aby ho informoval o bankových účtoch a aktívach Urdangarína a jeho niekdajšieho obchodného partnera.

Castro nariadil Urdangarínovi a jeho bývalému partnerovi, aby spoločne zložili 8,2 milióna eur na pokrytie škôd, ktoré možno budú musieť zaplatiť, ak ich uznajú vinnými. Kráľovský zať a jeho partner však sumu neposkytli.

Urdangarín, trojnásobný účastník olympijských hier, stál na čele inštitútu Noos Institute - zameraného na organizovanie športových a turistických podujatí - v rokoch 2004-2006.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu