Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pozor, je to oficiálne! Úrady potvrdili tretiu obeť vtáčej chrípky H7N9

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEKING - Čína dnes potvrdila tretí prípad úmrtia na málo známy typ vtáčej chrípky H7N9. Muž pracoval v provincii Ťiang-su, kde identifikovali aj ďalšie štyri prípady ochorenia na H7N9, informovala tlačová agentúra Sinchua.

Tridsaťosemročný šéfkuchár zomrel 27. marca. Ochorel 7. marca a vrátil sa domov do Ťien-te v provincii Če-ťiang, kde ho neskôr hospitalizovali. Provinčné aj národné centrum kontroly chorôb potvrdili infekciu H7N9.

Ďalší infikovaný muž z provincie Če-ťiang - dôchodca z mesta Chang-čou - je stále v nemocnici. Hospitalizovali ho 25. marca s kašľom a horúčkou.  

Medzi prípadmi z provincie Če-ťiang sa zatiaľ nenašlo epidemiologické spojenie. S oboma mužmi prišlo do kontaktu celkovo 183 osôb, ale doteraz nikto nemal známky horúčkovitého ochorenia, alebo ochorenia horných dýchacích ciest, uviedli čínske úrady.

Dvaja muži už zomreli na H7N9 v čínskom veľkomeste Šanghaj. Subtyp H7N9 je nízko patogénnym kmeňom vtáčej chrípky, ktorým sa ľudia nemôžu len tak ľahko nainfikovať. O prípadoch bola informovaná Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu