Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Talianska pobrežná stráž zadržala 350 migrantov z Afriky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Takmer 350 migrantov z Afriky dorazilo k brehom Talianska a Malty. Podľa piatkových tvrdení talianskych úradov zachytila pobrežná stráž tri člny s celkovo 260 ľuďmi, ktorých previezli do centra na ostrove Lampedusa.

Podobný incident ohlásili aj maltské úrady, ktoré zadržali 82 osôb zo Somálska. Ich čln postihla porucha motora a preto kontaktovali maltskú pobrežnú stráž, ktorá ich našla približne 50 kilometrov od pobrežia. Bolo medzi aj desať žien a jedno malé dieťa.

Talianske záchranné zložky pritom ešte v polovici marca museli zasahovať pri Lampeduse, kde počas dňa zachytili volania o pomoc z troch člnov, v ktorých sa nachádzalo približne 280 nelegálnych migrantov zo subsaharskej Afriky.

Podľa údajov úradu OSN pre utečencov sa v priebehu roka 2011 dostalo na územie Talianska okolo 60-tisíc migrantov. V mnohých prípadoch ide o Afričanov, ktorí sa rozhodli preplaviť na Lampedusu po vypuknutí konfliktu v Líbyi v snahe hľadať lepšie životné podmienky v krajinách EÚ. Talianske úrady sa obávajú, že ďalšia vlna môže nasledovať s aktuálnym príchodom priaznivejšieho počasia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu